Hei ja kiitos kysymyksestä!

Hienoa, että olet vastuullinen ja haluat selvittää mistä peniksen kihelmöinti johtuu. Valitettavasti on paljon ihmisiä, jotka salaavat erilaiset sukupuolielimiin liittyvät vaivat, ehkä häpeän tunteen tai mahdollisen sukupuolitaudin takia. Tämäntyyppisissä kysymyksissä on tärkeää ajatella myös kumppania, sillä kuten tiedät, seksitaudit tarttuvat limakalvojen sekä rikkoutuneen ihon kosketuksessa.

Peniksen kihelmöinti voi johtua monesta eri syystä. Seksin aikana tapahtuva hinkkaava liike voi olla yksi syy ärtyneelle terskalle. Tämä on täysin normaalia. Joskus kondomin lateksi voi aiheuttaa myös ärsytystä, jolloin voi kokeilla vaihtaa kondomimerkkiä. Herkälle iholle tarkoitetut saippuat voivat myös ärsyttää terskan pintaa. Kokeilisin ehkä vaihtaa saippuaa ja katsoa häviävätkö oireet tällä.

Kihelmöintiä voi aiheuttaa myös erilaiset ihottumat, jotka johtuvat mm. liiallisesta pesemisestä, tulehduksista tai ihosairauksista. Esimerkiksi erilaiset ekseemat ja psoriaasit ovat tyypillisiä terskan ja esinahan ihottumia. Yleisimpiä oireita ovat punoitus, hilseily, kutina ja kihelmöinti. Oireiden pitkittyessä kannattaa hakeutua lääkäriin.

Myöskään seksitaudin mahdollisuutta ei voi tässä tapauksessa laskea pois vaihtoehdoista. Oirekuvauksessa pelkkä kihelmöinti ei yleensä tarkoita seksitautia, mutta mikäli koko seksiakti on ollut suojaamatonta, hakeutuisin sukupuolitautitesteihin.

Mahdollisia syitä on siis monia, mutta suurimman mielenrauhan saa menemällä lääkäriin, mikäli oireet pitkittyvät.

Mikäli jokin asia jäi mietityttämään liittyen seksitauteihin, niin katso meidän video aiheeseen liittyen:

https://www.youtube.com/watch?v=fPCNpBZwcrw

Miro

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta