Harvoin tulee vastaa kysymys, jota en ole itse edes ajatellut! Aina puhutaan alkoholijuomien kaloreista, mutta huumeiden kaloreista ei taideta missään puhua. Syykin on aika selvä; suurimmassa osassa huumeita kalorit on aika mitättömässä osassa etenkin, jos verrataan niitä huumeiden muihin haittoihin.

Huumeissa ei oikeastaan ole kaloreita. Taikasienissä on ehkä jokin verran kaloreita, samoin joissain pillereiden lisäaineissa, jotka on usein sokeria. Huumeiden annoskoot ovat kuitenkin hyvin pieniä, joten kaloreita on yhdessä annoksessa täysin mitättömiä määriä.

Alkoholia nautitaan paljon enemmän kerralla, minkä vuoksi myös kaloreita kertyy enemmän. Huumeiden kaloreilla ei tässä mielessä ole oikeastaan väliä, koska niiden vaikutus tulee jo grammojen tai jopa milligrammojen annoksista.

Eli vaikka huumeissa olisi enemmän kaloreita kuin missään muussa aineessa maailmassa, niin eipä niistä juuri kiloja kertyisi. Toisaalta huumeiden kohdalla kalorit on se pienin paha, jos haittoja mietitään. Eli ehkä huumeiden kohdalla kannattaa miettiä jotain ihan muuta kuin kaloreita.

– Mikael

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta