Jokainen meistä on yksilö ja seksin harrastaminen on jokaiselle, ja jokaisen kanssa, erilainen kokemus. Osa laukeaa nopeasti ja osa hitaasti. Osalle sekä naisista että miehistä orgasmin saaminen yhdynnässä voi olla haastavaa. Syitä siihen, että ei saa orgasmia yhdynnässä, on melkein yhtä paljon kun on ihmisiä.

Miesten orgasmiongelmat eivät ole mitenkään harvinaisia. Jopa noin neljäsosa miehistä kärsii orgasmiongelmista. Ongelmat eivät siis ole harvinaisia nuorillakaan miehillä. Valitettavasti asiast kuitenkin puhutaan varsin vähän.

Ihan ensimmäinen asia, mikä kannattaa tehdä, on jutella asiasta oman kumppanin kanssa. Ihan vaan jo senkin takia, että kumpikaan ei turhaan koe syyllisyyttä tai vahingossa syyllistä toista. Yhdessä voidaan myös sopia tapoja harrastaa seksiä, jossa molemmat saavat haluamansa nautinnon.

Sanoit, että sulla on ensimmäinen tyttöystävä, jonka kanssa harrastatte seksiä. Jos seksin harrastamista jännittää, voi orgasmin saaminen olla vaikeaa. Liika yrittäminen voi myös nostaa paineita, mikä voi hankaloittaa orgasmin saamista. Ehkä ei kannata otsa rypyssä yrittää saada orgasmia, vaan yrittää rentoutua ja nauttia kaikista seksin osa-alueista. Itsetyydytys voi myös olla osa yhteistä seksin harrastamista, jos se molemmille sopii.

Erilaiset lääkitykset voivat myös vaikuttaa asiaan. Esimerkiksi jotkut masennuslääkkeet voivat vaikeuttaa orgasmin saamista. Nuorilla miehillä orgasmiongelmat ovat usein jollain tavalla psykologisia. Esimerkiksi pornon katselemisesta on voinut saada epärealistisia kuvia seksistä pelkkänä mekaanisena suorittamisena. Pitää muistaa, että seksi ei ole pelkkää jyystöä ja/tai orgasmeja, vaan myös kommunikointia, läheisyyttä, rakkautta ja välittämistä.

Jos asia vaivaa, eikä siihen löydy kotikonstein ratkaisua, niin kannattaa olla yhteydessä ammattiapuun. Esimerkiksi oman terveyskeskuksen kautta saa yhteyden seksuaalilääkäreihin ja/tai seksuaaliterapeutteihin. Myös opiskelijaterveydenholto ja järjestöt tarjoavat seksuaaliterveyspalveluja. Esimerkiksi väestöliiton nuorten sivuilta voi varata ajan anonyymiin chattiin seksuaalineuvojan kanssa. Pääasia on, että ette jää ongelman kanssa yksin painimaan, sillä apua on kyllä tarjolla.

– Mikael

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta