Mikä BuenoTalk?

BuenoTalk kohtaa nuoret verkossa oppilaitostyön jatkeena. BuenoTalkin kanavat TikTokissa, Instagramissa ja YouTubessa sekä BuenoTalk.fi-sivusto tarjoavat sisältöä nuoria kiinnostavista aiheista. BuenoTalkissa puhutaan esimerkiksi päihteistä, pelaamisesta, ihmissuhteista, mielenterveydestä, hyvinvoinnista ja milloin mistäkin nuoria askarruttavasta aiheesta. Sisältö määräytyy pitkälti nuorten itse esittämistä kysymyksistä, joista teemme artikkeleita verkkosivuille ja videoita somekanavillemme.  

BuenoTalk tuottaa viikoittain sisältöä (2–4 videota) päihteistä ja hyvinvoinnista nuoria puhuttelevalla tavalla, huumorilla höystettynä. Tarkoituksena on tarjota nuorille tietoa hyvinvoinnista ja itsestä huolta pitämisestä ja ehkäistä näin päihde- ja pelihaittoja. 

Keitä olemme?

Buenotiimii koostuu kahdesta eri jengistä, on verkkojengi ja sitten on koulujengi! Eastside ja Westside. Karkea jaottelu jengien välillä on, että toiset hääräävät verkossa ja toiset kouluissa.

Hauskaa on myös se, että me kaikki vietämme jokseenkin aikaa samassa muutaman neliön boksissa, eli siis työhuoneessa. On sanomattakin selvää, ettei paperipallojen, pähkinöiden ja kynien heittelyiltä olla vältytty. Yleensä kuitenkin hyvin hyvässä sovussa ahkeroidaan tehden kontenttia nuorisolle ja suunnitellaan eeppisiä koulutuksia! Kutsumme tätä hallituksi kaaokseksi.

Koulutustaustamme vaihtelevat mutta yhteistä meissä kaikissa on polttava tarve tehdä hienoa sisältöä nuorille, jolla on jotakin merkitystä, niin koulussa kun verkossakin.

Verkkojengi

Janita Buenotalk

Janita

Tässä on Janita – se tyyppi, jonka kasvot vilahtelevat BuenoTalkin videoissa! Hän on ikuinen unelmoija, jonka intohimona on taide monissa muodoissa. Uudet ja oudot ideat saavat hänet syttymään. Janitan videoissa seikkaileekin välillä jopa leijailevia meduusoja! Hän uskoo vahvasti, että mielikuvitus on tietoa tärkeämpi – ja hänen luomuksensa todistavat tämän kerta toisensa jälkeen!

Nilla buenotalk

Nilla

Nillan naamaa näkyy pääosin Instan puolella, sanotaanko vaikka stooreissa. Nilla vastaa myös Instan siIsällöistä ja muutenkin Buenotalkin markkinoinnista sekä juttelee suurella sydämellä teidän kanssa yksäreissä. Nilla tunnetaan siitä, ettei hän paljoa pysy paikoillaan ja on innokas kokeilemaan kaikkea uutta. Uusimpana skeittaus ja vesijuoksu!

Seba buenotalk

Seba

Seba aka “se äijä joka vaahtoo nuuskasta” on verkkojengin vastuuhenkilö ja kerää niin risut kun ruusutkin. Seba vastaa videoista Instan ja Tiktokin puolella sekä näistä hassunkurisista verkkosivuista. Seban supertaitoja on valokuvissa epäonnistuminen sekä jäätävän urpot ilmeet videoissa. Seba ei pahemmin jaksele peitellä asioita ja toimii ehdottomasti parhaiten yöaikaan.

johannes buenotalk

Johannes

Johannes vastaa Nettimummolan toiminnasta. Nettimummolassa, www.muruset.fi, et ikävä kyllä voi jutella Johanneksen kanssa, sillä hänellä ei ikä ihan vielä riitä. Johannes elää yksin tai pareittain. Sillä on reviirillään vakituiset lepo -ja nukkumispaikat, yleisimmin luolassa, tiheässä oksistossa tai ontossa puussa.

Koulujengi

Kuva

Krista

Krista toteuttaa pelikasvatusta kouluissa ympäri Suomea. Tämä tarkoittaa sitä, että hän lähettää kouluttajia pitämään ”Pelitaito”-tunteja ja joskus itse vierailee kouluissa tavatakseen nuoria. Kun Krista ei ole töissä, hän juoksee jalkapallokentillä ja osallistuu Bodycombat-tunneille – liikunta on ehkä toiseksi parasta nuorten kohtaamisen jälkeen! Välillä voit myös löytää Kristan häviämässä Mario Kartissa.

Kuva

Sara

Sara vastaa päihdekasvatuksesta suomeksi ja englanniksi peruskouluissa ympäri Suomen. Saralla on suuri joukko supervalmentajia, jotka auttavat häntä, joten hän voi suunnitella kokonaisuuksia toimistolla mutta käydä myös kouluissa ajoittain! Sara on henkilö, jossa näkyy vastakohtia: vapaa-ajallaan hän rakastaa kovaa treenaamista ja veri vetää moottoriurheiluun, mutta arjessa on myös ihanaa hoitaa vihannesmaata, neuloa sukkia ja käydä koiran kanssa kävelyillä.

Kuva

Katarina

Katarina, aka Kata, toteuttaa päihdekasvatusta ruotsiksi peruskouluissa ja toisella asteella Etelä-Suomessa ja Pohjanmaalla. Tämä tarkoittaa, että Kata lähettää ruotsinkielisiä kouluttajia pitämään ”Juteltaisko”, ”Hubu” ja ”Päihdeilmiö” -tunteja kouluissa. Työpäivän jälkeen Kata huolehtii ihanista kaksostyttäristään, ja kun joskus on vapaa-aikaa, on ihanaa tavata ystäviä, käydä ulkona syömässä ja polskia meressä.

Kuva

Anu

Anun fokuksena on päihdekasvatus nuorten aikuisten keskuudessa, mukaan lukien lukio- ja ammattikouluopiskelijat. Usein Anu lähettää erinomaisia kouluttajia verkostostaan pitämään luentoja päihdeilmiöistä, mutta onneksi hän itse saa myös joskus kohdata nuoria ihmisiä. Vapaa-ajallaan Anu kuuntelee paljon äänikirjoja ja musiikkia (todennäköisesti liian kovalla). Anu pitää myös pyöräilystä, askartelusta, ompelusta, museoiden vierailuista ja persoonallisten kahviloiden etsimisestä.