Heippa ja kiitos sinulle hyvistä kysymyksistä! Aloitetaan siitä tärkeästä seikasta, että kummatkin osapuolet tulevat haluta seksiä. Seksin aloittamisella ei tule kiirehtiä, kyse ei ole kilpailusta ja se oikea ajankohta vaihtelee ihmisestä riippuen. Omia tunteita tulee tunnistella tässä kohtaan, tuntuuko ajatus hyvältä? Kumppanin kanssa on myös pystyttävä puhumaan asiasta. Ehkäisymenetelmä on myös asia, joka tulee olla mietittynä etukäteen ennen itse actionia. Jos mielessäsi pyörii ”mitä jos hän suuttuu, jos kieltäydyn”- tyyppisiä ajatuksia, ajankohta tai kumppani eivät ole oikeat.

Jos joku heitetään uimataidottomana mereen, hän luultavasti hukkuu ilman pelastusrengasta. Tämä vaatii pitkää harjoittelua ja veteen totuttelemista. Seksissä on kyse myös harjoittelusta, teet sitä sitten ensimmäisen kerran tai uuden kumppanin kanssa. Ensimmäinen kerta saattaa olla melkoistakin pinnalla räpiköintiä, se harvemmin menee niin kuin olemme tottuneita näkemään sen televisiossa. Se ei voi olla, eikä sen todellakaan tarvitse olla täydellistä. Tärkeintä tässä on, että olette yhdessä saman pelastusrenkaan luona ja teette siitä yhteisen hetken, teidän retken, pienestä räpiköimisestä huolimatta. Se kuuluu asiaan.

Suhteen tulisi olla niin turvallinen, että kaikki epäonnistuminen on sallittua. Luottamuksen tulee myös olla niin suurta, että kumpi tahansa uskaltaa perääntyä missä seksin vaiheessa tahansa, ilman että toinen osapuoli painostaa tai loukkaantuu. Suhteella on paras perusta onnistuneelle seksille, kun se on turvallinen, molemminpuolinen luottamus toimii ja kumppanukset pystyvät keskustelemaan keskenään peloista ja epäonnistumisista. Tällöin hetki saattaa olla oikea.

Koska olemme aikaisemminkin linkanneet Poikeluksen ja Hätösen XXX-sarjan jaksoihin, jatketaan samalla linjalla.
Tästä videosta saat tietoa seksitaudeista. Seksiaiheisia minivisoja löydät täältä.

Ohitin täysin tuon ikäkysymyksen, koska kyse on tunneasiasta eikä siinä ole ikärajaa, tietenkin tiettyineen kriteereineen: mikä on suojaikäraja? Tuhonkin oli linkattu aikaisemmin tällä sivulla vastaavanlaiseen kysymykseen, kannattaa tutustua myös siihen.

Sitten seuraavaan kysymykseen. Jos esinahka on ahdas, eikä sitä saa vedettyä taakse terskan yli, puhutaan fimoosista. Esinahka on kaksinkertainen ihopoimu, joka peittää osittain peniksen päässä sijaitsevan terskan. Iän ja kehityksen mukana tämä vaiva yleensä häviää ja esinahka alkaa liikkumaan terskan yli ylös ja alas. Lapsilla tämä siis täysin normaalia, että se on ahdas, aikuisilla se vaatii hoitoa. Jos se ei aiheuta ongelmia, kuten tulehduksia, se ei vaadi hoitoa ennen murrosikää.

Esinahan alla voi olla myös kiinnikkeitä, jotka pitävät esinahan terskan päällä, joten on tärkeää, ettei sitä väkisin kiskota. Kiinnikkeetkin häipyvät yleensä henkilön kasvaessa. Esinahan puhtaudesta on pidettävä normaalisti huolta, mutta väkisin sitä ei saa vetää taaksepäin. Pesemättä jättäminen saattaa aiheuttaa tulehduksia, joten tässä tapauksessa on tärkeä käydä terveyshuollossa. Kivulias venyttäminen saattaa aiheuttaa haavautumien syntymistä ja esinahan reunan arpeutumista. Ahdas esinahka haittaa myös seksielämää aiheuttaen mahdollista esinahan repeytymistä ja haavaumia sen arpeutumisen takia.

Mutta koska en ole lääkäri (vaikka pienenä poikana toivoin kovasti joskus olevani), niin kehotan ottamaan maltillisen lähestymistavan, marssimaan suoraan rohkeasti terkkarille ja selittämään asia hänelle, ammattilaiselle. Esimerkiksi koulun terveydenhoitaja voi olla hyvä alku tai esim. suoraan urologille. Jos kyseessä on kumppani, voi olla kiva, jos menet hänen mukanaan.

Tässä pari linkkiä josta voi aiheeseen tutustua tarkemmin:

Esinahan ongelmat

Ahdas esinahka

Terveisin, valelääkäri Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta