Hei sinä! Kiitos kysymyksestä, ja pahoittelut että vastauksessa kesti näin pitkään! Se on noloa, koska palvelulupauksemme on toimittaa vastaus 3 arkipäivän sisällä. Hyi meitä! Kysymyksesi oli onnistunut ohittamaan meidät jotenkin ninjamaisesti hiippailemalla kaikkien roskakoriin. Mutta onneksi Minnamme on innokas roskien tonkia, (kuten tässä videossakin, kohdassa 10:35, nähdään) ja sattui löytämään kyssärisi ?

Kysymyksesi ei ole lainkaan nolo! Ensimmäinen paikka, johon nuuskaamisen vaikutukset iskevät, on juuri tuo suun alue. Nuuskan käytön määrä on tietysti yksi määräävistä tekijöistä, kuinka ja millä tavalla sen vaikutukset alkavat näkyä. Yleensä sen käyttö näkyy ensin pahanhajuisena hengityksenä, hampaiden värjäytyminä ja kulumina sekä paksuuntuneena limakalvona. Nämä juuri mainitut seikat sattuvatkin olemaan hammaslääkärin työssä melko näkyvässä roolissa. Eli uskaltaisin kyllä väittää, että hereillä oleva ja toimivat aistit omaava hammaslääkäri melko nopeasti havaitsee, jos henkilö on suuhunsa epämääräisiä asioita tunkenut.  

On kuitenkin vaikea kuvitella, että yhden kerran joskus kokeiltuna, näkyisi. Kehomme on todella ihmeellinen ja tekee kaikkensa parantuakseen ja poistaakseen huonot asiat elimistöstä. Jos saat pienen haavan käteesi kuorimalla esimerkiksi omenaa, se näkyy siinä pari päivää mutta parantuu pian. Jos kuitenkin jatkuvasti kuorit sitä omenaa päin pee:tä, haava uusiutuu eikä pääse parantumaan. Sama pätee suussa. Jos sitä nuuskaa tunkee sinne jatkuvasti, sen aiheuttamat vaikutukset vaan lisääntyvät ja suu ei mitenkään pääse parantumaan.

Jos haluat olla täysin varma, ettet narahda, voit harkita hammaslääkärin lahjomista. Toinen varteenotettava ehdotus on olla käyttämättä tuota täysin turhaa ja petollista mönjää. Näin ollen ei myöskään tarvitse miettiä, kuinka hiljentää hammaslääkärisi.

Täältä voi käydä tutustumassa, mitä kaikkea nuuska suussa tekee.

Tsekkaa myös nuuskavideomme tästä.

Terveisin, Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Ja jos oot tänne asti lukenut, niin katso vielä video!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta