Kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä, samalla myös erittäin vaikeasta kysymyksestä! Tämä on ainakin allekirjoittaneelle jokavuotinen murheenkryyni, vaikka luulisi että 11 vuodessa jotain olisi jo siitä toisesta oppinut. Mutta ei, on se vaan aina yhtä vaikeata tietää mitä hän juurin nyt haluaa, tarvitsee tai on vailla.

Yksi hyvä mallisuoristusta muistuttava tekniikka on vihjeiden kalastelu pitkin kulunutta vuotta, ja kun joulu sitten lähestyy, on useampi vaihtoehto josta näppärästi valita. Todellisuus on kuitenkin usein se, että vihjeet on kaikki mennyt ohi tai unohtunut ja nyt on aloitettava tyhjästä. Joka tapauksessa kehotan vielä muistelemaan ja aktivoimaan muistinystyröitä, jospa jostain olisi ollut mainintaa jonkun tilanteen yhteydessä? Mieti mieti mieti! Sillä tämän kaltaisilla lahjoilla saa myös mukavasti lisäpisteitä siitä, että on muistanut ja todistaa sen että on kuunnellut! Pojoing- pisteitä ropisee!?

Täytyy kehua sinua siitä, että olet hyvissä ajoin liikkeellä, eli vielä ei kannata paniikkinappulaa painaa! Ehdit loihtia vaikka mitä! Inside-jutuista voi lähteä liikkeelle. Onko teillä joku oma läppä, juttu, biisi, artisti, harrastus what ever jonka ympärille voi rupea rakentamaan lahjaa? Koska maailma on jo täynnä tavaraa, kannustan pohtimaan olisiko joku elämys mieluisa? Konsertti? Ravintolaillallinen? Treffi-ilta? Myös itsetekoiset kupongit (esim ruuanlaitto, hieronta, kotityö jne) ovat melko varma onnistuminen ja niihin on helppo ujuttaa sekaan insidejuttuja jotka toimivat aina.

Usein parhaat lahjat ovat ne, jossa on jokin ajatus takana, eikä välttämättä se mikä maksaa eniten. Toki varmasti uusin älypuhelinkin voi ilahduttaa, mutta on se samalla mielestäni hieman persoonaton lahja. Joten itse ainakin kannustan panostamaan ajatukseen, joka jollain tavalla liittyy teihin tai johonkin mistä kumppanisi pitää. Jos idea ei millään tahdo syntyä, voit hyvin vielä kysyä suoraan vihjettä ja perustella sen siten että haluat antaa jotakin mistä on hyötyä ja se tulee tarpeeseen.

Vastaukseni oli nyt täynnä outoa elämän ”viisautta” eikä niinkään lahjaidiksiä, joten pohdi noita ja jos ei tuolla ideaa synny, pyydän sinua laittamaan uuden kyssärin niin kasaan sulle sitten valtavan listan suorempia ideoita ? Tsemppiä idean metsästyksen kanssa! Ainiin vielä yksi ”viisaus”: elämykset ovat siitäkin mahtavia lahjoja, koska näin pääset välttämään tupaten täynnä olevia tavarataloja!

Tuolta voi jotain elämysideoita löytää:

elämyslahjat

Lisäksi vielä ihmisten joululahjaepäonnistumisia. Tämä tuskin auttaa asiaa yhtään, mutta on hauskaa luettavaa, jos ei muuta ? Älä osta leffaa jota kumppanisi vihaa…:

huonoimmat joululahjat

Jouluisin terveisin toivottaa Seba-tonttu

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta