Jokaisen seksuaalisuus on monisyinen asia, johon vaikuttaa niin oma identiteetti kuin omat halut ja seksuaalinen suuntautuneisuus. Seksuaalisuus on jatkuvassa liikkeessä, muokkautuen ja kasvaen koko elämämme ajan. Älä siis hätkähdä, jos et vielä täysin hahmota omaa paikkaasi tässä kirjavassa kuviossa. Anna itsellesi lupa tutkia ja löytää omia sävyjäsi seksuaalisuuden kirjossa, lempeydellä ja armollisuudella. Tutustu itseesi rauhassa.

On myös merkityksellistä löytää vertaistukea ja ymmärrystä omalle matkallesi

Katsastamalla esimerkiksi oman kaupungin Pride-yhteisöt voit avata oven yhteisöön, jossa sinua ymmärretään ja hyväksytään sellaisena kuin olet. Siellä voit jakaa kokemuksiasi ja löytää samanhenkisiä ihmisiä, jotka tukevat ja kannustavat sinua omalla polullasi.

Joten muista, että seksuaalisuus on yksi niistä monimuotoisista väreistä, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen. Tutki rohkeasti omaa seksuaalista itseäsi ja luota siihen, että löydät oman paikkasi tässä laajassa kirjossa.

Mikä seksuaalisuus?

  1. Seksuaalisuus on laaja käsite, joka kattaa ihmisen kokonaisvaltaisen seksuaalisen identiteetin, mieltymykset, toiveet ja käyttäytymisen. Se liittyy syvällisesti siihen, miten yksilö kokee itsensä seksuaalisena yksilönä ja miten hän ilmaisee ja toteuttaa seksuaalisuuttaan.
  2. Seksuaalisuuteen kuuluu monia eri ulottuvuuksia, kuten seksuaaliset halut ja mieltymykset, sukupuoli-identiteetti ja -ilmaisu, romanttiset ja seksuaaliset suhteet, seksuaaliterveys, seksuaalinen itsemääräämisoikeus sekä seksuaalinen nautinto ja intiimiys.
  3. Seksuaalisuus pitää sisällään ihmisen koko olemuksen ja elämänkokemuksen. Se ei rajoitu pelkästään fyysiseen kanssakäymiseen, vaan sisältää myös emotionaaliset, henkiset ja sosiaaliset ulottuvuudet.
  4. Seksuaalisuus muodostuu monista eri tekijöistä, kuten biologisista, psykologisista, sosiaalisista ja kulttuurisista vaikutteista. Se voi myös kehittyä ja muuttua elämän eri vaiheissa ja erilaisten kokemusten myötä. Yksilön seksuaalisuus on ainutlaatuinen ja moniulotteinen osa hänen identiteettiään.
seksuaalisuus
Jokaisen seksuaalisuus on monisyinen asia, johon vaikuttaa niin oma identiteetti kuin omat halut ja seksuaalinen suuntautuneisuus.

Tsekkaa myös meidän visa moninaisuudesta <3 Lisää hyvää tietoa seksuaalisuudesta löydät esimerkiksi täältä: Seksuaalisuus – Nuortennetti

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta