Vape-uutisissa luetaan uutisia sekä tietoa vapesta. Vape-tuotteiden suosio on kasvanut viime vuosina huomattavasti, mutta monille saattaa jäädä epäselväksi mikä ihme ”vape” oikein on. Ei nimittäin ainakaan ihme, jos sitä mietit. Luetaan siis yhdessä tietoa vapesta jatko-osan parissa!

Mistä ”vape” on lyhenne?

”Vape” on lyhenne termistä ”vaporizer” eli höyrystin. Vapen avulla neste tai yrtit kuumennetaan höyryksi, jota sitten hengitetään sisään. Tämä tekniikka on saavuttanut suosiota erityisesti tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä, sillä se tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle savukkeelle.

Vape-tuotteiden suosio on kasvanut nopeasti, mutta niiden käytön ympärillä on paljon keskustelua ja sääntelyä. Lisää kysymyksiä vapeen liittyen löytyy meidän videoltamme https://buenotalk.fi/vape-qa/

Popcorn-keuhkot ja vape

Vape-tuotteiden käytön yhteydessä nousee esiin popcorn-keuhkojen synkkä varjo. Mutta miten tämä harvinainen, mutta vakava keuhkosairaus liittyy Vapeen?

Popcorn-keuhkojen viralliselta nimeltään bronkioliitin obliteranssin taustalla piilee pitkäaikainen altistuminen diasetyylille, kemikaalille, jota on havaittu joissain Vape-nesteissä.

Vaikka popcorn-keuhkotapaukset ovat harvinaisia, niiden ilmeneminen herättää syvää huolta Vapen turvallisuudesta. On tärkeää ymmärtää, että Vapen käyttöön liittyy riskejä, erityisesti kun käytetään tuntemattomia tai laittomia nesteitä, jotka voivat sisältää haitallisia kemikaaleja, kuten diasetyyliä.

Kuvitteelliset popcorn-keuhkot

Jos tässä ei ollut järkeä niin ainakin on meidän palautekyselyyn vastaamisessa!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta