Hapon vahvuus määritellän sen mukaan, miten hyvin ne pystyvät luovuttamaan positiivisia vetyioneja. Määritelmän mukaan maailman voimakkain happo on karboraanihappo. Se on noin miljoona kertaa niin vahvaa kuin rikkihappo, jota käytettiin ainakin minun yläasteen kemiantunneilla varsin usein 😊.  

Hämmentävää kyllä karboraanihappo ei ole juurikaan syövyttävä aine ja sitä voikin säilyttää normaaleissa koeputkissa. Vahvuus ja syövyttävyys kun eivät ole kemiassa sama asia. Syövyttävin aine lienee Fluoriantimonihappo, joka syövyttää lähes kaikkea ja sitä joudutaan säilyttämään teflon-astioissa. Tästä huolimatta Karboraanihappo on satoja kertoja voimakkaampaa kuin Fluoriantimonihappo. 

Maailman voimakkainta hallusinogeeniä on sitten vähän vaikeampi määrittää. Hallusinogeenien vaikutus on osittain yksilöllistä ja osalla toimii joku aine ja toisella toinen. Aistiharhoje tuottavien aineiden vaikutukset voivat myös riippua ihan päivästäkin. Osa psykoaktiivisista aineista on kuitenkin periaatteessa toisia vahvempia ainakin kemiallisesti. 

Yleisesti LSD:tä, eli Lysergidihapon dietyyliamidia, pidetään voimakkaimpana hallusinogeeninä. Ihmisellä jo 10-15 mikrogramman annos aiheuttaa vasteen aivoissa. Monilla muilla hallusinogeeneillä tarvitaan jopa tuhat kertaa suurempia annoksia. Toisaalta jos mietitään vahvuutta aineen aiheuttaman olotilan tai vasteen kautta, niin esimerkiksi DMT on aika vahvin kandidaatti vahvimmaksi hallusinogeeniksi. Mutta mitään kaiken kattavaa listaa ei ole olemassa, koska “voimakkuuden” voi määritellä eri tavoin ja ovi vaihdella eri ihmisten kesken suuresti. 

– Mikael  

PS. Kerro mielipiteesi vastauksesta ja klikkaa vielä tästä -> Mitä mieltä vastauksesta? 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta