Hienoa sulle, että olet päässyt eroon nuuskaamisesta. Se on hyvä askel kohti elämää ilman riippuvuuksia!

Kyselit, mitä eroa on nuuskalla ja nikotiininuuskalla, ja mainitset myös nikotiinipussit. Nuuska on näistä se termi, joka voidaan tarkkaan määritellä. Sillä tarkoitetaan tupakkakasvista jauhamalla ja eri lisäaineita lisäämällä tuotettua jauhetta. Nuuskaa käytetään nykyisin yleisimmin huulen alle imeytymään laitettavien pussien muodossa. Myös irtonuuskaa käytetään, mutta sen käyttö vähenee koko ajan. 

Nikotiininuuskan ja nikotiinipussien määritelmät onkin sitten vähän vähemmän selviä. Molemmilla tarkoitetaan yleensä valkoisia nuuskamaisia pusseja, jotka sisältävät nikotiinia. Se, miten ja mistä ko. pussit on valmistettu ja mitä ne sisältävät, riippuu ihan valmistajasta ja käyttötarkoituksesta. Osa nikotiininuuskasta on käytännössä nuuskaa, josta on poistettu maku ja väriaineita. Toinen osa tuotteista on korvaushoitotuotteita nikotiinista eroon pääsemiseen… loput jossain näiden kahden välillä. 

Jos puhutaan nikotiininuuskien/-pussien haitallisuudesta, niin ongelmana on juuri näiden tuotteiden monimuotoisuus. Tupakkateollisuuden tuottamat nikotiininuuskat/-pussit on ihan eri asia, kuin lääketeollisuuden korvaushoitotuotteet. Jos menet Suomessa kauppaan ja ostat nikotiinikorvaushoitoon tarkoitettuja 4 mg (tai alle) nikotiinia sisältäviä nikotiinipusseja, niin kyllä, ne ovat parempi vaihtoehto kuin nuuska.  

Miksikö ne on parempi vaihtoehto? No siksi, koska ko. tuotteet on lääkelain alaisia itsehoitotuotteita, joiden puhtaus ja vaikutukset on hyvin tiedossa. Mutta näitäkään ei ole tarkoitettu käytettäväksi koko loppuelämää, vaan välivaiheeksi vierottamaan sinut nikotiinista. Tupakkateollisuuden yli 4 mg nikotiinia sisältävistä pusseista ei oikeastaan voi näin tarkasti mitään sanoa. Näihin kun kuuluu myös tuotteita, jotka voi sisältää jopa yli 200 mg nikotiinia, mikä voi jo olla hengenvaarallista! 

Jos asia kiinnostaa, niin olemme tehneet tupakattomasta nuuskasta myös videon.

Ja tässä videossa tietoa siitä, kannattaako riippuvuus korvata riippuvuudella 😉. 

– Mikael 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta