Kiitos kysymyksestäsi! Mikäli oikein tulkitsen, kuvaat oloa joka on ikään kuin darran ja morkkiksen sekoitus. Olo on hirveä, ja samalla tulee kyseenalaistettua koko edellisen illan, mitä tuli sanottua ja mitä tehtyä.  

Alkoholia juodessa estot kytkeytyvät pois päältä, mikä saattaa saada olon rennoksi ja itsevarmaksi. Juodessa motorinen koordinaatiokyky hidastuu ja aivojen prosessien hidastuen, voi seurauksena myös muisti heikentyä. Alkoholi vaikuttaa käyttäytymiseen ja tuolloin tulee helpommin sanottua ja tehtyä asioita, mitä ei normaalisti tekisi.  

Seuraavan aamun ahdistus voi siis johtua sekä juomisesta johtaneesta huonosta olosta että siitä, ettei kaikkea illan tapahtumia muista kunnolla. Kun muistot ovat hämärät, voi se johtaa ahdistukseen. Päivän edetessä, voi mieleen tulla eri asioita illan tapahtumista, jotka krapulatilassa mielummin unohtaisi.  

Alkoholi häiritsee myös yöunta ja sen laatua. Heikosti nukuttu yö, vaikuttaa myös mielialaan. Lisäksi juomisen vuoksi verensokeriarvot ovat matalalla ja keho on kuivunut mikä ei sekään oloa paranna.  

Jotkut juovat krapulassa lisää, vähentääkseen ahdistusoireita. Tämä ei kuitenkaan ole hyvä idea, sillä juominen ei paranna mielialaa, vaan ainoastaan lykkää sitä ja voi jopa johtaa ikävään kierteeseen, jossa mielialaa parannellaan juomalla.  

Paras tapa estää tämä olo, on tietenkin olla juomatta niin paljon, että siitä seuraa huonoa oloa ja ahdistusta seuraavana aamuna. Jos kuitenkin nyt tähän olotilaan päädyt, suosittelen syömään mahdollisimman monipuolisesti päivän aikana ja ulkoilemaan.  

Eli siis: Syö paljon hedelmiä, juo mehua ja varmista, että saat kehon ravintoarvot nopeasti kuntoon. Lisäksi suosittelen runsaasti raitista ilmaa. Voi myös olla hyvä idea tehdä pieni soittokierros henkilöille, jonka kanssa olet edellisen illan viettänyt ja tsekata, että kaikki on siellä päässä ok.  

Tsekkaa myös, mitä Mikael sanoo seuraavan päivän ”tasoittajasta”.

-Seba

Samalla kun prosessoit juuri kuulleita elämän viisauksiani, käyhän antamassa meille palautetta! 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta