Moikka. Tämä on tärkeä kysymys. Päihteiden käyttö on lähtökohtaisesti sosiaalista. Oli sitten alkoholi, tupakka, kannabis tai mikä tahansa muu huume, niin yleensä käyttö aloitetaan kaveriporukassa. Tarjoaja on lähes aina itselle tuttu henkilö. Tämän takia voi olla vaikeaa sanoa ei tarjotulle päihteelle. Erityisesti, jo tarjoajan lisäksi ympärillä on muitakin kavereita.  

Mitä sitten pitäisi tehdä, jos kaveri haluaa tarjota huumeita? Se on jokaisen itse päätettävä. Tärkeää on kuitenkin se, että päätös on oma, eikä sosiaalisen paineen määräämä. Oletko miettinyt, mitä aineet voi saada aikaan joko sinulle tai kaverille? Oletko miettinyt, mitä huumeiden käyttäminen tarkoittaa kaveriporukalle?  

Onko tilanne jopa sellainen, että olisi hyvä ilmoittaa asiasta poliisille? Huumeet on kuitenkin laittomia ja voivat aiheuttaa pahimmassa tapauksessa kuolemia. Mitään täysin suoraa vastausta ei siis voi antaa. Kannattaa itse jo etukäteen miettiä, mitä haluaa sanoa, jos oma kaveri joskus huumeita tarjoaa ja miten siihen itse suhtautuu. Ei sitten mene sormi suuhun, jos tilanne joskus tulee eteen. 

– Mikael  

ps. Tässä videossa näytämme, miten niistä huumeista voi halutessaan kieltäytyä :).

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta