Nikotiini saa aikaan vahvaa riippuvuutta, josta eroon pääseminen voi olla todella vaikeaa. Ei myöskään auta yhtään, jos ympärillä on ihmisiä, jotka jatkuvasti nikotiinista muistuttaa. Korvashoitotuotteet voi olla hyvä apu, mutta nehän ei varsinaisesti vierota nikotiinista, vaan korvaavat tupakan/nuuskankäyttöä. Ne onkin siis vain välivaihe lopettamisessa.

Lopettamiseen on olemassa paljon erilaisia vinkkejä. Yhdelle toimii kerralla lopettaminen ja toisella menee vuosia. Jos kuitenkin nikotiinista eroon haluaa, niin se onnistuu varmasti. Retkahtamiset ja vastoinkäymiset kuuluvat myös asiaan, joten niistä ei kannata välittää.

Oma vinkkini olisi ottaa yhteyttä ammattilaiseen. Jos korvaushoitotuotteet ei auta, niin lopettamiseen voi saada parempaa apua lääkäriltä tai vaikkapa terapeutilta. Myös erilaisia nettiryhmiä on olemassa, joissa saa vertaistukea lopettamiseen.

Itse juttelisin asiasta myös kavereiden kanssa. Ehkä heistä löytyy myös ihmisiä, jotka haluaisivat lopettaa? Porukassa homma on jo vähän helpompaa, kun voitte tukea toisianne. Muutenkin on hyvä kavereiden kanssa asiasta jutella. Kun he tietävät, että yrität lopettaa, niin parhaassa tapauksessa saat aikaan positiivista sosiaalista painetta. Ehkä jatkossa kaveritkin sua muistuttavat, jos “vahingossa ja ajattelematta” alatkin tupakoida heidän seurassansa 😉.

Kannattaa varautua pitkäjänteiseen työhön, mutta itse uskon, että onnistut varmasti lopettamisessa. Sun pitää vaan löytää just sulle sopiva tapa lopettaa.

Tsekkaa vaikka tästä lisää vinkkejä (nuuskaamisen) lopettamiseen.

Myös fressiksen sivuilta löytyy mainioita vinkkejä lopettamiseen!

– Mikael

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta