Kiitos kysymyksestäsi! Lähtökohtaisesti ystävät ovat melko anteeksiantavaa sorttia. Toki tämä riippuu paljolti siitä, minkä tason sekoilusta on kyse ja kuinka loukatuksi uudet ystäväsi kokevat tulleeksi.

Jos kyse on ns. mökötyksestä huonon käytöksesi seurauksena, on se eräänlainen kannanotto teoillesi. Tarkoituksena on osoittaa, ettei ole tyytyväinen sekoiluusi, ja saada sinut katumaan tekojasi.

Tiedän hyvin vähän kyseisestä keissistä, mutta tässäpä muutama askel, mitä voit kokeilla:

  • Anna ystävillesi hieman aikaa. He haluavat sinun ymmärtävän, etteivät hyväksy tiettyjä tekoja. Se on ihan ymmärrettävää.
  • Ota asia puheeksi ystäviesi kanssa. Selitä heille tilanne ja koita saada heidät ymmärtämään. Kerro, että kyseessä oli erehdys.
  • Ota vastuu teoistasi. Osoita ystävillesi että olet tosissas. Lupaa, ettei asia toistu.
  • Mikäli loukkasit toisia, pyydä heiltä anteeksi.

Paras tapa selvitä konflikteista on puhua ne läpi. Se voi tuntua kivuliaalta ja vaikealta mutta vain puhumalla ne selviää. Joissain tapauksissa voi toki pelkkä aika riittää mutta tuolloinkin ne muuttuu helposti vaan möröiksi jotka palaavat jossain kohtaa takaisin kummittelemaan.

Puhukaa asiat läpi ja yritä saada ystäväsi ymmärtämään ja antamaan sinulle anteeksi.

Se, että sinä esität täällä tällaisen kysymyksen, kertoo sinusta ystävänä jo paljon. Välität ja haluat korjata välit. Se on upea piirre <3 Kyllä tämä tästä ihan varmasti helpottuu.

-Seba

Samalla kun odotat ystäviesi anteeksiantoa, voit kertoa mitä mieltä olit vastauksesta. 🙂

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta