Heippa!

Kiitos, sun kysymyksestä! Toivottavasti tää apu tulee sulle riittävän nopeasti. Ylen artikkelin mukaan nuuskakauppiaat ovat lähettäneet vanhaksi menevän nuuskan takaisin tavarantoimittajalle, joka polttaa sen. Mistä päästä – sitä ei artikkeli kerro!

Nuuskapussin polttaminen jostain päästä on vähemmän tunnettu tapa käyttää nuuskaa. En toki ole tietoinen aivan kaikista uusimmista nuorisolaistrendeistä. Eli vastaus sun kysymykseen: koska emme tiedä mistä, niin älä polta ollenkaan.

Nuuskapussia tai irtonuuskaa pidetään suussa. Vieläpä usein samoissa kohdissa suuta ja tavallisin nuuskan aiheuttama vaurio onkin näihin kohtiin ilmestyvä paikallinen limakalvovaurio eli nuuskaleesio.

Nikotiini, jota nuuskassa on paljon, puolestaan aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden. Nopeimmin nuuskan haitat ilmenevät suun limakalvoilla, joiden kanssa nuuska on suoraan kosketuksissa.

Tupakkaa taas tulee poltettua siitä päästä jossa ei ole filtteriä. Just tää palaminen on yksi syistä, joka tekee siitä niin haitallisen. Tupakan palaessa syntyvä häkä sitoutuu vereen nopeammin kuin happi, jolloin kudosten hapensaanti vähenee. Herkimmin hapen puutteesta kärsiviä kudoksia ovat aivot ja sydän. Sen lisäksi tupakansavussa on tuhansia ihmiselle haitallisia yhdisteitä, joista noin 70 on osoitettu syöpää aiheuttaviksi. Tupakointi vaurioittaa lähes jokaista elimistömme osaa.

Aikamoista!

Lähde: fressis.fi

Terkuin,
Minna


Olisipa upeeta, kun antaisit palautetta tästä vastauksesta! Tätä kautta se järjestyy!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta