Nuuskan käytön lopettaminen on todella hyvä päätös. Tässä muutama vinkki lopettamiseen:

1) Tee itsellesi selväksi syyt lopettamiselle. Voit vaikka kirjoittaa ylös syyt nuuskan käytölle sekä siitä aiheutuvat haitat.

2) Päätä lopettamispäivä. Selkeä lopettamisajankohta helpottaa pitäytymään päätöksessä. Nuuskan käytön vähentäminen ei usein johda lopettamiseen, sillä kun nikotiinin saanti jatkuu, se ylläpitää riippuvuutta. Vähentäminen on toki järkevää ennen lopettamispäivää.

3) Älä korvaa nuuskaa muilla tupakka- tai nikotiinituotteilla. Ne vain ylläpitävät nikotiiniriippuvuutta ja ovat haitallisia terveydellesi.

4) Nuuskan lopettaminen voi aiheuttaa vieroitusoireita. Niiden voimakkuus on hyvin yksilöllistä. Jos tuntuu, että vieroitusoireet ovat kovin voimakkaita, kannattaa apua pyytää apteekista, terveydenhoitajalta tai lääkäriltä.

5) Pidä päätöksestäsi kiinni, vaikka muut ympärilläsi käyttäisivätkin nuuskaa. Esimerkilläsi saatat myös innostaa jotain toista lopettamaan.

6) Pyydä tukea lopettamiseen läheiseltä ihmiseltä, joka ei nuuskaa tai on lopettanut. Tuki voi olla hyvin tärkeää lopettamisessa.  

Hae tietoa ja tukea myös terveydenhoitajalta, Fressiksestä, maksuttomasta Stumppi-neuvontapuhelimesta (0800 148 484, ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16), ja Stumppi-sivuilta .

Terkuin,
Hanne The Nuuskavelho

ps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta