Hei! Kiitos, että kysyt mielipidettämme nikotiinipusseista. Nikotiinipussit muistuttavat nuuskaa, mutta ilman tupakkaa. Tupakattomuuden takia moni pitääkin niitä vähemmän haitallisia, mutta todellisuudessa niissä on usein enemmän nikotiinia kuin savukkeissa ja joskus jopa enemmän kuin nuuskassa.

Niiden myynti vapautettiin Suomessa viime keväänä, kun Fimea poisti yli neljä milligrammaa nikotiinia sisältävien pussien luokituksen lääkkeeksi. Tämä päätös yllätti monet, sillä Suomessa on pitkään pyritty kohti tupakatonta ja nikotiinitonta yhteiskuntaa vuoteen 2030 mennessä.

Nikotiinipussit ovat nyt laajasti saatavilla ja niitä markkinoidaan monin tavoin. Uusia myymälöitä, niin verkossa kuin kivijalassakin, ilmestyy kuin sieniä sateella.

Haitallisinta tuotteissa on nikotiini itsessään. Tuotteita on tarjolla monenlaisia, ja niiden nikotiinipitoisuudet voivat olla erittäin korkeita. Tämä houkuttelee erityisesti nuoria kokeilemaan ja voi johtaa nikotiiniriippuvuuteen, mikä puolestaan voi vaikuttaa haitallisesti heidän kehitykseensä.

Nikotiini on haitallista, oli se sitten peräisin mistä tahansa muodosta. Tämä on asia, jota ei tulisi unohtaa.

Peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilaat, koko Suomi, Kouluterveyskysely
Nikotiinituotteiden käyttö nuorten keskuudessa 2000-2023
  • Nikotiini vaikuttaa aivoihin, ja toistuva käyttö voi johtaa nikotiiniriippuvuuteen, kun elimistö tottuu siihen.
  • Erityisesti nuorten kehittyvät aivot ovat alttiita riippuvuuden kehittymiselle.
  • Nikotiiniriippuvuus voi ilmetä erilaisina oireina, kuten levottomuutena, ärtyneisyytenä, päänsärkynä ja vaikeutena keskittyä tai nukkua, kun aivot eivät saa tarvitsemaansa nikotiiniannosta.
  • Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista.
  • Nikotiiniriippuvuus on sairaus, ja siitä voi päästä eroon hakemalla apua terveydenhoitajalta tai lääkäriltä.

Eli mp nikotiinipusseista on se, ettei nämä ole nuorille tarkoitettu tuotteita. Vaikka siis valitettavasti markkinointimielessä usein onkin. Sisällöltään ei kuitenkaan sovi ja nikotiini on jotakin, mitä kasvavat ja kehittyvät aivot ja keho eivät todellakaan tarvitse/halua.

Toivottavasti vastauksesta oli jotain hyötyä ja ehkä sai sinut uudelleen pohtimaan joitakin asioita. Hyvinvointi aina edellä <3 Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta