Kiitos kysymyksestä <3 Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että otan tähän kantaa vain tämän lyhyen kysymyksesi perusteella. En tunne tilanteesi taustoja, joten vastaus on hieman pintapuolinen 🙂

Usein uuden aloittaminen voi olla hankalaa. Tässä tilanteessa voisikin olla hyvä lähteä miettimään, miksi haluat lopettaa käynnit? Koetko että niistä ei ole sinulle hyötyä vai eikö työntekijä tunnu sopivalta? Palaute on työntekijöille tärkeää, ja näistä ajatuksista olisikin tärkeä puhua poliklinikalla.

Asioista kannattaa yrittää puhua totuudenmukaisesti; vain siten saa tarvitsemansa avun. Ongelmien piilottaminen ei auta niiden ratkaisemisessa. Sanonta ”möröt kasvavat piilossa” sopii tähän hyvin. Tämä asia olisi hyvä ottaa tapaamisissa esille ja kertoa, että et halua kertoa vanhemmillesi halustasi lopettaa käynnit. Olisi myös hyvä jutella syistä, miksi haluat käynnit lopettaa.

Myös se olisi hyvä ottaa esille, miksi et halua puhua asiasta vanhemmillesi. Mitä pelkäät että siitä seuraa? Mikä siinä olisi niin pahaa, jos he saisivat tietää?

Jos koet että polilla on vaikea puhua, voithan vaikka yrittää kirjoittaa jo etukäteen ylös mitä haluat tilanteessa sanoa. Joskus se auttaa jäsentämään omia ajatuksia. Keskusteluihin voi ottaa myös mukaan tukihenkilön, jos se helpottaa tilannetta. Se voi olla ihan kuka vaan, vaikka kaveri tai terveydenhoitaja.

On hyvä muistaa että työntekijä on vaitiolovelvollinen suhteessa vanhempiisi, eikä hän kerro kahdenkeskisissä keskusteluissa ilmi tulleita asioita eteenpäin. Poikkeuksena tähän ovat tilanteet, jolloin työntekijällä herää jokin vahva huoli, joka vaatii vahempien puuttumista tilanteeseen. Työntekijät ovat siellä polilla nimenomaan sinua varten.

Oman hoitavan henkilön vaihtoa voi pyytää eikä ammattilainen loukkaannu siitä, mikäli haluat vaihtaa hänet johonkin toiseen. Joskus apu voi löytyä myös jostain toisesta paikasta (esim. yksityiset palvelut tai kouluterveydenhuolto) ja onkin hyvä käydä yhdessä läpi vaihtoehtoja, mihin voisit mennä puhumaan ellei nykyinen paikka tunnu toimivan. Tärkeää on, ettet jää yksin vaan löydät jonkun paikan, jossa puhua omista asioista rehellisesti.

Netissä omista mietteistä voi puhua esimerkiksi Sekasin-chatissa .

Tsemppiä sulle <3

-Anni

Kaipailemme just sun palautetta! Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta