Kiitos kun kysyt <3

Olet upea ystävä, kun välität. Se onkin yksi tärkeimmistä asioista mitä voit tässä tilanteessa tehdä, välitä. Osoita se myös ystävällesi, jotta hän tiedostaa asian eikä tunne oloasi niin yksinäiseksi. Hän ei ole yksin, pitkästä välimatkasta riippumatta. Etätilanne tuo tähän tukemiseen tietty haasteita.

Pidä yhteyttä ystävääsi välimatkasta huolimatta. Jutelkaa keskenänne vaikka esimerkiksi zoomin tai WhatsAppin kautta. Miksi ei vaikka säännöllisesti nyt rankkoina aikoina, jos saatte vaan aikataulut sopimaan. Voi myös olla ystävällesi mukava saada jokin kiva säännöllinen tekeminen, mitä odottaa.

Kerro ystävällesi, että olet huolestunut hänen tilanteestansa. Tämä on hyvä tehdä mahdollisimman hienotunteisesti. Ilmaise että haluat auttaa häntä ja olet häntä varten, myös etänä.

Muistuta kamuasi, että apua on saatavilla ja voit myös auttaa häntä etsinnässä. Ohjaa ystäväsi oman maansa palveluihin, esimerkiksi kouluterveydenhoitajan, koulupsykologin, kuraattorin tai lääkärin vastaanotolle. Mukaan et tässä tapauksessa voi mennä mutta tarjoudu olemaan henkisenä tukena.

Jos kaverisi ei suostu hakemaan tai vastaanottamaan apua, kerro asiasta hänen vanhemmilleen tai jollekin muulle luotettavalle aikuiselle ja pyydä apua sitä kautta.

Tässä auttaessa on hyvä muistaa myös oma hyvinvointisi. Jotta voit auttaa toista, sinun pitää huomioida myös oma hyvinvointi ja omat tarpeet. Sinun vastuullasi ei ole kaverisi parantuminen, vaikka voit häntä kuunnella ja auttaa eteenpäin.

Tilanne on haastava ja avun antaminen tässä tapauksessa melko rajallista. Toivottavasti kuitenkin näistä vinkeistä oli jotain hyötyä! Sekasinchatista voit myös saada lisää vinkkejä auttamiseen.

-Seba

Mitä mieltä olit tästä vastauksesta? Jätä meille palautetta <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta