Myönnettäköön, tämä vuosi 2020 ei ole ollut se kaikista paras. Pandemia, lomautukset, sosiaalinen eristäytyminen, ympärillä häälyvä synkkyys… list goes on.

Joulukuu on aina (tai ainakin niin kauan kuin muistan) ollut yksi lempikuukausistani. Silloin on tietenkin joulu, ja kaikki siihen liittyvät kivat asiat. Ruoka, nukkuminen ja joululeffat tulee näin ekana mieleen.

Mutta sen lisäksi joulukuussa on jotain semmosta kivaa kutkutusta. Vanha poistuu, ja uusi astuu sisään. On mahdollisuus miettiä mikä voisi olla ensi vuonna eri tavoin, jos niin haluaa. Moni tekee uudenvuodenlupauksia, ja haaveilee valoisammasta tulevaisuudesta.

Joulukuussa katsoo usein myös automaattisesti taaksepäin ja miettii, mikä kuluvassa vuodessa on jäänyt plussan puolelle, minkä taas voi huoletta heittää unholaan. Tänä vuonna on jotenkin ihan extra-toiveikas olo.

Nainen päässä 2020 uudenvuodenhupilasit katsoo suoraan kameraan
Yllä allekirjoittanut, toiveikkaana valmiina uuteen vuoteen 😀 little did i know!

Halusin tehdä oman TOP5-listan vuodelle 2020. Ensin suunnitelmissa oli mahtipontisesti TOP10, mutta aika nopeasti huomasin, että nyt lähdettiin soitellen sotaan ja lista hieman typistyi.

1. Etätyöt / etäopiskelu 2020

Kuulun ehdottomasti siihen ihmisryhmään, jolle etäily sopii. Olen äärimmäisen aamu-uninen, joten kun työmatkoihin tai luennoille raahautumiseen ei tarvitse käyttää aikaa, olen aina ajoissa!! Niin mahtavaa! Varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Historiaa ovat ne hetket, kun saa juosta takki auki ja puoliksi syöty leipä suusta roikkuen bussiin <3

Myös suuntavaistoni on surkea ja eksyn helposti. Kun työpiste sijaitsee omassa keittiössä, on eksymisen mahdollisuus aika pieni. En sano, etteikö kasvokkaiset ihmiskohtaamiset olisi kivoja, mutta täytyy ottaa tästä ajasta nyt ilo irti. Etäkohtaamiset ovat usein huomattavan viihdyttäviä, kun kanssapalaveeraajien naamat jäätyvät hassuihin ilmeisiin tai muuta vastaavaa. Tätä harvemmin tapahtuu kadulla höpistessä.

Haluaisin uskoa, että kohta saadaan taas istua kylki kyljessä metrossa, bussissa tai missä lie ja katsella kaverin aamunaamaa kyllästymiseen asti 😊.

2. Äänikirjat

Tää ei ole mitenkään sidoksissa vuoteen 2020, mutta tänä vuonna äänikirjojen kuuntelu on lähtenyt omalta osalta ihan eri tavalla lapasesta. Rakastan lukemista, mutta olen lähtökohtaisesti mukavuudenhaluinen ihminen. Illalla ei jaksa enää liikuttaa silmälihaksia, kun koko päivän on jo tuijottanut milloin mitäkin ruutua. Siis aivan paras keksintö!

En aloittanut vuonna 2020 mitään uutta kehittävää harrastusta, kuten hapanjuurileivontaa, puutarhanhoitoa tai makrameeta, mutta vanhat lähtivät rallille.

3. Omenaviinietikka

En osaa perustella tätä oikein mitenkään. Tekee elämästä elämisen arvoista ja maistuu hyvältä. Nam. Se on myös kuulemma superterveellistä, mutta siitä minulla ei ole tieteellistä faktaa tarjota, joten en tiedä pitääkö se paikkansa.

4. Tampere 2020

Tampere, eli nykyinen kotikaupunkini. Minulla on ollut siihen aina hieman ristiriitainen suhde. Muutin tänne enemmän tai vähemmän pakon sanelemana ja hampaat irvessä.

Kuluneen vuoden aikana suhteemme on roihahtanut ihan uudelleen liekkeihin. En tiedä johtuuko se pian valmistuvasta Tampereen punaisesta ratikasta vai mistä, mutta entistä useammin tulee sellainen tunne, ettei tämä ehkä olekaan helvetin esikartano.

Parasta Tampereella minun mielestäni on Pyynikin harju, Tammelan tori mummoineen ja Hervannan laajat metsät. Nääs? Moro?

5. Piknikit

Tämäkin on vanha suosikki, joka riistäytyi tänä vuonna käsistä. Kun keväällä meille kerrottiin, että korona ei leviä niin tehokkaasti ulkotiloissa, ilahduin kovin sillä se ei estänyt eväsretkiäni.

Eväsretkiä voi harrastaa melkein missä vaan ja milloin vaan, kun vaatetus ja asenne on oikea. Tietenkin miellyttävintä se on, kun lämpötila on plussan puolella.

Nyt kun katson tätä vuotta taaksepäin ja omaa TOP5-listaani, huomaan että se on ehkä vaatimaton ja aavistuksen alakuloinen, mutta silti aivan ok. Vähän niinkuin tämä vuosi. Vuoteen on mahtunut myös paljon hyvää, iloista ja kaunista. Eli suunta on ylöspäin. Toiveikaista uutta vuotta <3

-Anni

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta