Lyhyt vastaus: on normaalia.

Seta ry:n sivulla Marita Karvinen kirjoittaa aiheesta näin: Sitä, että henkilö tuntee vetoa eri sukupuolen edustajaan kuin mitä itse on – usein nainen mieheen ja mies naiseen – kutsutaan heteroudeksi.

Jos vetovoiman kohde on oman sukupuolen edustaja, käytetään termiä homous. Homo on miehistä kiinnostunut mies ja lesbolla viitataan naiseen, joka on kiinnostunut naisista. Biseksuaali on henkilö, joka tuntee emotionaalista ja/tai eroottista vetovoimaa sekä miehiä että naisia kohtaan tai joka ihastuu ihmiseen tämän sukupuolesta riippumatta.

Vuoden 2017 Kouluterveyskyselyssä oli ensimmäisen kerran mahdollisuus kertoa oma seksuaalinen suuntutuminen. Toisen asteen opiskelijoiden vastaukset kertovat, että noin 15 % tytöistä ja 7 % pojista on joku muun seksuaalisen suuntautumisen identiteetti kuin hetero.

Monella nuorella, etenkin naisilla, oma seksuaalisen suuntautumisen identiteetti kirkastuu nuorena aikuisena. Ei siis ole olemassa yhtä ainoaa kehityspolkua seksuaalisen suuntautumisen suhteen eikä meillä ole tarkkaa tietoa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ihmisten lukumäärästä.

Sateenkaariterkuin,
Minna

Sun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta