Juominen itsessään ei tietysti ole kiellettyä. Itse asiassa, jos ei juo, niin kuivuu aika nopeasti. Kysymys taitaa kuitenkin tarkoittaa enemmänkin saako alaikäisenä juoda alkoholia 😉. 

Mikään laki ei sinänsä kiellä alkoholin juomista. Eli siis ehtoollisviiniä saa nauttia, vaikka on alaikäinen ja alaikäiselle kotona nautitun alkoholin juominen ei myöskään ole rikos. MUTTA asia ei ole ihan näin yksinkertainen… 

Alaikäinen ei nimittäin saa pitää hallussa alkoholia. Poliisilla on oikeus ottaa pois ja sakottaa, jos alaikäisellä on alkoholia (tai alle 20-vuotiaalla väkeviä). Ja mitenköhän sitä alkoholia nauttii, jos sitä ei ensin pidä hallussaan 😉. Alaikäiselle ei myöskään saa luovuttaa alkoholia, joten miten sitä alkoholia alaikäinen saa, jos ei laittomasti. 

Alkoholin tarjoaminen kotona omalle lapselleen voi myöskin olla alkoholirikkomus. Tämä on mahdollista lähinnä ääritapauksissa, kun lapselle/nuorelle on koitunut vaaraa alkoholin tarjoamisesta. Mutta kotonakin juodun alkoholin kanssa voi siis joutua ongelmiin. Tosin vain vanhempi, eikä itse nuori. 

Kysymys: “saako alkoholia juoda alaikäisenä” voitaisiinkin ehkä kääntää kysymykseen: “Kannattaako juoda alaikäisenä?”. Kyllä sitä nimittäin yläikäisenäkin on ihan riittävästi aikaa alkoholia nauttia. 

– Mikael 

Se, minkä kuka tahansa saa tehdä, on jättää meille palautetta vastauksestamme! 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta