Red Flags – Tunnistatko toksisuuden vai näetkö varjoja? 

Viime aikoina sosiaalinen media on täyttynyt ohjeilla, kuinka tunnistaa toksinen ihminen eli henkilö, joka on tunnekylmä, itsekäs tai manipuloi muita. Nyt voit jopa käyttää erilaisia some-filttereitä selvittääksesi omat red flagisi. Mutta miksi olemme juuri nyt olemme niin erityisen kiinnostuneita näistä varoitusmerkeistä? 

Turvallisuuden suojelu 

On totta, että terve varuillaan olo on hyväksi. Aidosti toksisia ihmisiä on olemassa, ja heidän kanssaan tekemisissä oleminen voi olla todella haitallista. Mutta jos alat nähdä red flagejä kaikissa ja kaikkialla, kannattaa ehkä miettiä uudestaan. Voiko olla, että kyseenalaistamme omia havaintojamme liiankin kanssa? 

Toksisuus ei ole yksinkertaista 

Olisi niin helppoa, jos voisimme paketoida toksisuuden ja sanoa: ”Vältä näitä merkkejä, niin olet turvassa.” Valitettavasti elämä ei ole niin yksinkertaista. Se, mikä on vahingollista yhdelle, ei välttämättä ole sitä toiselle. Jokaisen omat kokemukset ja historia muokkaavat käsityksiämme siitä, mikä on haitallista. 

Maailma muuttuu, turvattomuus kasvaa 

Nykymaailmassa turvattomuus tuntuu olevan jatkuvasti läsnä. On talouskriisejä, pandemioita ja ties mitä muita globaaleja ongelmia. Ei ihme, että meitä kaikkia vähän hirvittää! Tämä epävarmuus saattaa heijastua myös ihmissuhteisiin. Ehkä juuri siksi olemme nyt erityisen tarkkoja etsimään vaarallisia piirteitä toisista ihmisistä – haluamme suojella itseämme kaikin mahdollisin keinoin. 

Muista ihmisten inhimillisyys 

On tärkeää muistaa, että suurin osa ihmisistä on ihan normaaleja, turvallisia tyyppejä. Meillä kaikilla on omat kummallisuutemme ja heikkoutemme, ja se tekee meistä inhimillisiä. Ei ole reilua olettaa, että jokainen pieni epäkohta tarkoittaisi toksisuutta. Ollaan siis vähän armollisempia toisillemme ja itsellemme. 

Summa summarum 

Red flageistä puhuminen on tärkeää, koska se auttaa meitä tunnistamaan ja välttämään oikeasti haitallisia ihmisiä. Mutta jos alamme nähdä jokaisessa vastaantulijassa varoitusmerkkejä, voimme menettää paljon hyvää. Ihmissuhteet ovat monimutkaisia ja vaativat tasapainoa – varuillaan oloa, mutta myös avoimuutta ja luottamusta. 

Pidetään siis silmät auki, mutta muistetaan, että maailma on täynnä hyviä tyyppejä. Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme – ja nautitaan elämästä kaikkine värikkäine lippuineen! 🌈🚩 

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.
Kysythän jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta