Toriörveltäjä vastaan vappustreittari, voittaako mimosa limun, ollakko selvinpäin vai umpitunnelis. Sä päätät, mutta muista toimia vastuullisesti ja muita kunnioittaen. Pidetään huolta kaverista ja muista.

Vappu, se on kuin kaksi eri maailmaa samassa päivässä! Selvinpäin vietetty vappu saattaa alkaa aurinkoisena aamuna piknikillä puistossa, pehmeiden vohvelien ja ystävien seurassa. Suunnitelmat voivat vaihdella spontaanista kävelyretkestä kaupungilla perinteiseen munkkikahvihetkeen. Tunnelma on rento, ja nauru raikaa kuin kevätlintujen laulu.

Mutta sitten tulee se toinen puoli – vapun ilta humalassa. Yhtäkkiä kadut täyttyvät värikkäistä serpentiinistä ja ylioppilaslakkipäisistä juhlijoista, jotka tanssivat ja laulavat iloissaan. Jossain vaiheessa voi löytää itsensä ystävien kanssa tanssimasta kadulla, vappupallot ilmassa ja nauru korvissa. Ehkä jopa yrittää soittaa iloisia vappulauluja, vaikka laulutaidot eivät olekaan aivan parhaimmillaan.

Selvinpäin tai humalassa, vappu on aina täynnä iloa ja hauskanpitoa. Se on päivä, jolloin kaikki tuntuvat olevan yhtä suurta juhlaa, ja jokainen hetki on täynnä mahdollisuuksia tehdä muistoja ystävien kanssa. Joten riippumatta siitä, miten päätät viettää vapun, muista nauttia siitä täysillä ja pitää hauskaa!

Vappu on loistava tilaisuus juhlistaa kevään saapumista ja ystävyyttä, mutta samalla se asettaa nuorille vastuuta ja haasteita. Nuorten tulisi nauttia vappujuhlista vastuullisesti ja turvallisesti, muistaen seuraavat asiat:

  1. Kohtuus kaikessa: Vaikka vappu on juhlan aikaa, kohtuus kannattaa säilyttää niin juomisessa kuin muussakin hauskanpidossa. Liiallinen alkoholin käyttö voi johtaa hankaliin tilanteisiin ja jopa terveysongelmiin.
  2. Turvallisuus edellä: Muista huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta. Pidä huolta siitä, että olet seurassa, johon voit luottaa, ja pidä puhelimen akku ladattuna, jotta voit tarvittaessa soittaa apua.
  3. Ryhmässä on voimaa: Liikkuminen ja juhliminen ryhmässä on turvallisempaa kuin yksin. Pidä huolta siitä, että kavereistasi pidetään huolta ja että kukaan ei jää yksin. Ei siis jätetä kaveria yksin <3
  4. Tunne omat rajasi: Jokaisella on omat rajansa, ja on tärkeää tunnistaa ne ja toimia niiden mukaisesti. Jos jokin tilanne tuntuu epämiellyttävältä tai pelottavalta, älä epäröi pyytää apua.
  5. Välittäminen ja kunnioitus: Kunnioita muita ihmisiä ja heidän rajojaan. Muista myös pitää huolta ympäristöstäsi ja siitä, että jokainen voi nauttia vappujuhlista turvallisesti ja iloisesti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vappu on mahtava tilaisuus juhlaan ja hauskanpitoon, mutta se edellyttää myös vastuullista käyttäytymistä ja huolenpitoa itsestä ja muista. Muistetaan nauttia kevään saapumisesta turvallisesti ja iloisesti yhdessä ystävien kanssa!

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta