Kesä on täällä! Nyt on aika kaivaa mopo esiin autotallista ellei sitä oo jo tehty.. Olitpa sitten rassannut menopeliäsi koko talven tai aloittelemassa mopoilua, tässä on sulle tsekkilista, jolla varmistat turvallisen ja hauskan mopokesän!

1. Valot Kuntoon

Vaikka ulkona on valoisampaa, on tärkeetä varmistaa, että mopon valot toimii kunnolla. Tsekkaa etu- ja takavalot, että näyt yöllä ja hämärässä. Tää on supertärkeetä sun turvallisuuden kannalta. Kyllä se hämäryyskin sieltä bäkkiin tulee yllättäen. 😀

2. Nopeusrajoitukset

Muista, että vaikka olisit virittänyt mopos, sen nopeus ei saa ylittää 45 km/h. Liian kova vauhti voi johtaa sakkoihin ja vaaratilanteisiin, joten pidä huoli, että pysyt sallitussa rajoissa. Ja et sul on kortti koko mopokesän.

3. Suojavarusteet (ja päheet arskat!)

Aurinko voi häikäistä ajon aikana, joten hanki siistit ajolasit suojaamaan silmiäsi. Vaikka olis kuinka kuuma, älä aja uimashortseissa. Käytä aina suojaavia ajovarusteita, kuten kypärää, ajotakkia ja -housuja. Ne suojaa sua onnettomuuden sattuessa.

4. Jarrut kuntoon

Varmista, että mopos jarrut on kunnossa. Hyvin toimivat jarrut on elintärkeitä niin sun kuin muidenkin tielläliikkujien turvallisuuden kannalta. Tee tarvittavat huoltotoimenpiteet ennen ekaa ajoa.

5. Päihdyttävät aineet ja mopoilu

Muista, että päihtymys ja mopoilu ei kuulu yhteen. Jos oot illan aikana käyttäny vaik alkoholii tai budii, jätä mopo ja mee muilla avuilla kotiin. Turvallisuus ennen kaikkea!

6. Kaverin mopon tsekkaus

Mopotsekki ei koske vaan sua – varmista myös, että kaveris mopon asiat on kunnossa. Näin varmistatte yhdessä turvallisen ja hauskan mopoilun.

Nää vinkit mielessäsi oot valmis nauttimaan kesän kuumista päivistä ja päräyttämään mopolla turvallisesti. Muista aina tsekata mopos kunto ennen ajoa ja noudata liikennesääntöjä. Ei muuta kuin päräyttävää mopokesä!

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.
Kysythän jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta