Kaveriin ihastuminen

Kaveriin ihastuminen voi hyvinkin tapahtua oli hän sitten samaa sukupuolta tai ei. Ihastua voi keneen vaan sukupuolesta riippumatta. Tärkeintä on ehkä miettiä kaikessa rauhassa, mihin tämä ihastuminen voi kohdallanne johtaa. Oletko ottanut ihastumisen puheeksi kyseisen henkilön kanssa?

Tunteiden tukahduttaminen voi välillä olla todella kivuliasta mutta niiden seuraaminen voi myös välillä olla hieman riskialtista. Eli sinuna miettisin asiaa (kuten aivan varmasti oletkin) vielä kaikessa rauhassa ja pohtisin mihin asia johtaa parhaimillaan/pahimillaan jos seuraan tunteitani tässä tilanteessa tai jos tukahdutan ne. Onko ystävyyssuhteenne vaarassa jos toimit asian eteen? Tunteita kannattaa kuunella ja ottaa ne vakavasti. Tunteet kertovat paljon.

Tunteiden tunnistaminen

Oman seksuaalisen identiteetin tunnistamiseen voi mennä vuosikausia ja monet aikuisetkin saattavat vasta esimerkiksi kun omat lapset on kasvanut ja elämään tullut vähän väljyyttä, herätä ajattelemaan seksuaalisuuttaan uudestaan. Usein heteropolku valitaan vaikka tiedostaisikin olevansa jotain muuta kuin täysin hetero, koska se koetaan jollain tavalla helpompana ja hyväksyttävämpänä. Seksualisuuttaan toteutetaan helposti vähän roboottimoodilla ja jossain vaiheessa tähän voi havahtua.

On tärkeää muistaa, että omien tunteiden ja arvojen vastaisesti eläinen on raskasta ja siinä voi myös kärsiä elämänlaatu. Tärkeintä on siis, ettet elä kenenkään muun kertoman tarinan mukaan, vaan luot oman tarinan. Ja tässä tarinassa ei ole väliä onko ihastuksen kohteesi tyttö, poika ja/tai joku muu. Seksuaalisen identiteetin muuttaminen ei ole mahdollista tahdonvoimalla ja väkisin heteroksi muuttuminen ei tee kenellekkään hyvää ja on henkisesti todella raskasta.

Asiantuntijat muistuttavat, että varsin harva ihminen on täysin hetero tai täysin homoseksuaali.

Suurin osa meistä sijoittuu jonnekkin näiden kahden ääripään välille, ja oma sijainti tällä seksuaalisuuden janalla voi muuttua. Jos olet heterohko ja yhteiskunta vielä ohjaa siihen suuntaan, niin enemmistö päätyy heterosuhteisiin. Sitten yksi kaunis päivä vastaan tuleekin viehättävä ihminen, joka on samaa sukupuolta ja silloin muut puolet seksuaalisesta kiinnostuksesta tulevat näkyviin.

Punnitse tilanne ja toimi sitten

Asia on heti monimutkaisempi kun kyseessä on ystävä, etenkin paras, koska eihän sitä ystävyyttä halua vaarantaa. Arvioi, onko tunteesi todella rakkautta vai esimerkiksi turvan ja tuen hakemista ja kyse onkin ohimenevästä tunteesta. Voit esimerkiksi vielä seurata tunteitasi vaikka pari viikkoa ja katsoa kuinka tunteesi kehittyvät. Vaikka odottaminen voi tuntua tosi pitkältä ja raskaalta ajalta (enkä tiedä kauanko olet jo odottanut), voi tämä olla ihan fiksua.

Jos tunteet vain voimistuvat ajan myötä, on sinun alettava miettiä niistä kertomista. Jos kaverisi tapailee parhaimillaan jotakuta, on sinun erityisen tarkkaan mietittävä, mihin tunteista kertominen voi johtaa. Myös muitten kiinnostavien imisten deittaileminen voi auttaa hiljentämään tunteesi, jos tilanne sen vaatii. Kertomisen hyvä puoli on se, että ystävyydessänne säilyy avoimuus eikä sinusta ala tuntua siltä, että ikään kuin valehtelet ystävällesi jättämällä näin tärkeän asian kertomatta. Kertomisen jälkeen ei tarvitse enään arvuutella, tunteeko ystäväsi samoja tunteita kuin sinä.

Samalla kun harkitset tunteista kertomista, on hyvä myös valmistautua siihen, ettei ystäväsi tunne samoin sinua kohtaan. Pahimillaan voi tämä vaikuttaa ystävyyssuhteenne, jos ei ystäväsi osaa suhtautua asiaan. Asiasta kertomiselle, kannattaa myös valita oikea paikka ja aika. Mikäli siis valitset kertoa. Valitse sopiva kiireettön hetki, jotta voitte rauhassa keskustella asiasta ja miettiä, miten toimitte ja millainen suhteene olisi tulevaisuudessa.

Ei muuta kuin rakkautta sinne <3 Kannustan kertomaan tunteistasi, mikäli se saattaisi johtaa johonkin täydelliseen ja ihanaan kohdallanne!

Jos kaipaat vielä tukea joltain, voit tsekata esimerkiksi eri chat-kanavat täältä.

terkuin, Seba

Tällä videolla puhumme ihastumisesta

Sun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta