Kiitos kysymyksestäsi! Tämä on asia, mikä varmasti mietityttää monia, etkä todellakaan ole yksin tämän tunteen kanssa. Tähän on myös kovin vaikea antaa mitään yleispätevää neuvoa, kun jokaiselle toimii vähän eri tavat. 

Ujous esimerkiksi ei ole yhtään huono asia. Meitä on niin jokaista sorttia ja kaikki eivät voi olla niitä kovaäänisiä huutelijoita, jotka kuvitellaan kiinnostavan ihmisiä eniten. Näin ei kuitenkaan ole, vaan ujot henkilöt ovat ihan yhtä kiinnostavia. Tärkeintä on olla oma itsensä ja sujut itsensä kanssa.  

Ja ketäpä ei jännittäisi lähestyä kiinnostuksen kohdetta. Se on outoa, kuinka se muuttuu heti jännitykseksi silloin kun kyseessä on henkilö, josta tykkää enemmän kun kaverina tai voisi kuvitella olevansa jotakin enemmän. Ei välttämättä ole mitään ongelmia heittää pientä small-talkia tai läppää random ihmisen kanssa mutta heti kun kyseessä on joku, joka näyttää vaikkapa pirun hyvältä, sitä alkaakin jännittämään. Tässä ei ole mistään muusta kyse, kun oman pään luomasta pelkotilasta: “nyt on jännä paikka! oh f***k! Mitä sanon? Mitä teen? MITÄ JOS MOKAAN?“.   

Samalla periaatteella toimii esimerkiksi esiintymisjännitys. Aivot ovat luoneet oletuksen, että näissä tilanteissa tulee jännittää. En tiedä, onko tähän mitään helppoa tapaa, joka toimisi kaikille. Tässä kuitenkin pieni listaus perusasioista, joita voi koittaa hyödyntää lähestyessäsi henkilöä:  

  1. Ole oma itsesi. Ei ole mitään järkeä luoda jotakin sivupersoonaa, jonka kuvittelee uppoavan paremmin siihen toiseen. Tämä ei ainakaan pidemmän päälle kannata, koska se oma persoonallisuus tulee esiin ennemmin tai myöhemmin.  
  1. Ole rohkea. En nyt meinaa, että tarvitsee sännätä jokaisen tytön luo kun mikäkin ritari mutta jos et koskaan kokeile, kuinka voit onnistuakkaan? Haasta pelkosi ja huomaat, että ne ovat selätettävissä. 
  1. Ota riski.  Tai no “riski” on ehkä väärä sana, mutta meinaan sellaista pientä heittäytymistä. Anna mennä! Mitä sitten, jos ei mene ihan putkeen. Aina ei mene. Mutta et voi koskaan tietää, jos et edes kokeile. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Hän mahdollisesti kieltäytyy tai pitää sinua outona tai jotain muuta. Ihan sama! Hän ei ollut oikea tyyppi sinulle! 
  1. Ole sujut itsesi kanssa. Tiedosta kuka olet ja hyväksy itsesi sellaisenaan kaikkineen hyveineen ja paheineen. Kaikki ovat täydellisiä omana itsenään. Tiedosta se, ja se näkyy myös ulospäin itsevarmuutena. Lisää itsetunnosta löydät täältä.  
  1. Ole hyvä tyyppi. Koita olla mahdollisimman rento, ole aito, kiltti, kohtelias, mukava, saa hänet tuntemaan olonsa rennoksi.

Kaikki konstit eivät kuitenkaan ole kaikille, ja se oma tyyli on vaan itse löydettävä. Jollekin voi sopia valmiiksi puheaiheiden miettiminen ja toinen ehkä mielummin improvisoi ja puhuu siitä, mikä nyt mieleen juolahtaa.

Lähestymistapa on paljon kytköksissä omaan persoonallisuuteesi ja siksi on vaikea kertoa, kuinka tulisi toimi, jotta se pysyy luonnollisena. Mun mielestä tää on se kaikkein tärkein asia, että on sellainen kun oikeasti on. Jokaiselle löytyy kyllä sopiva tyyppi, se on aivan varma se. 

En tiedä oliko tästä enemmän nyt hyötyä vaiko haittaa. Mä uskon että sulla menee super hyvin, kun vaan uskot itseesi. Ja nyt kun olet lukenut tämän maailman pisimmän vastaukseni, totean että älä kuuntele mitään neuvoja muilta vaan lähestyä häntä sinuna. Ei Sebana, ei James Bondina vaan sinuna. 

Pystyt kyllä tähän!

-Seba

Mitä mieltä olit tästä vastauksesta? Jätä meille palautetta <3

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta