Kiitos kysymyksestä! 

Sekä miehiä että naisia voi vaivaa liian nopeasti saatu orgasmi. Toki se, mikä kenellekin on “liian nopeasti”, riippuu paljon kumppanin tahdista ja seksin tavoitteista. Seksissähän kyse on tiimityöskentelystä eikä ole tarkoitus, että vain toinen määrää tahdin. Jos kuitenkin toinen tulee huomattavasti toista nopeammin, voi tästä koitua turhautumista.  

Vaivasta puhutaan enemmän miesten kohdalla, vaikka naisetkin voi tulla liian nopeasti ja seksi ei välttämättä enää tunnu hyvältä sen jälkeen. Joidenkin tutkimusten mukaan miehistä noin 1/5 laukeaa alle minuutissa yhdynnässä. Kyseessä on miesten yleisin seksuaalihäiriö, vaikkei siitä kauheasti esimerkiksi kavereiden kanssa tule juteltua.

On myös hyvä muistaa, että keskimääräinen aika yhdynnän alusta siemensyöksyyn on noin 5 minuuttia. Eli pornofilmeistä tutut yli tunnin mittaiset jyystöt antaa melko väärän kuvan normaalin seksin luonteesta ja kestosta. 

Tähän vaivaan löytyy eri keinoja, mitä voi kokeilla. Asiasta on myös hyvä puhua ammattilaisen kanssa, jos tuntuu että tilanne ei helpota. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, ja tämä varmasti helpottaa tavalla tai toisella. Tässä pieni listaus asioista, mitä voit kokeilla: 

  1. Puhu asiasta avoimesti kumppanisi kanssa. Asiahan ei varmasti ole enää mikään varsinainen salaisuus, joten on hyvä jos pystytte puhumaan tästä ilman että se on mitään, mitä sinun tulee häpeä tai piiloitella. Sopikaa yhdessä, mitä voisitte kokeilla.  
  1. Harjoittele yksin tai yhdessä kumppanisi kanssa kestämistä. Yksi keino on esimerkiksi pysäyttäminen juuri ennen orgmasmin saamista. Lisää ja tarkemmat ohjeet löydät täältä. 
  1. Kokeilkaa käyttää paksumpaa kondomia, sillä se voi myös auttaa kestämään pidempään. Voi myös laittaa kaksi ohutta kondomia päällekkäin. 
  1. Kokeilkaa eri seksiasentoja ja kulmia. Eri asennot voivat auttaa kestämään pidempään.
  1. Ajatuksen ohjaaminen muihin asioihin hetkellisesti, voi myös auttaa sinua kestämään vähän pidempään.  
  1. Anna asialle aikaa. Vaiva on tyypillisempi nuorilla ihmisillä, ja laukeamisen kontrollointi voi helpottua iän ja yhdyntäkokemusten myötä.  
  1. Älä jännitä asiaa. Seksin tulee olla nautinnollista ja mukavaa. Jos sinä tulet ennenaikaisesti, se ei haittaa. On myös paljon muita keinoja, kuinka voit kumppaniasi tyydyttää.  
  1. Mene juttelemaan asiasta ammattilaisen kanssa, kuten esimerkiksi seksuaalineuvoja tai oman terveysaseman lääkäri. Ammattilainen osaa antaa sinulle neuvoja sekä arvioi, minkä tyyppisestä vaivasta on kyse ja mikä siihen auttaa.  
  1. Ennenaikaista siemensyöksyä voi myös hoitaa lääkehoidolla ja terapialla. Ennen lääkkeiden haalimista, tulee kuitenkin ensiksi kokeilla muita keinoja, koska vaiva voi olla hyvinkin hoidettavissa esimerkiksi yllämainittujen konstien avulla.

Tsemppiä asian kanssa ja ei kun nautinnollisia hetkiä!

-Seba

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta