Sun tunteet koululuokassa voivat ja saavat vaihdella päivän aikana: voit olla esimerkiksi innostunut, utelias, väsynyt, rohkea, tylsistynyt, iloinen, epävarma tai itsevarma. 

Koululuokassa saa myös jännittää. Saatat tuntea jännitystä, jos joudut vastaamaan opettajan kysymyksiin luokan kuullen tai esiintyessäsi luokan edessä. Omiin tunteisiin voi vaikuttaa myös koulutunnilla olevat suorituspaineet tai onko opetettava aine tylsä tai vaativa tai innostava.

Onko sun helppo olla oppitunnilla?

Koululuokassa tunnelma voi vaihdella päivittäin ja tunneittain. Joskus koululuokassa on vilkasta ja rauhatonta kun taas toisinaan se voi olla hiljainen ja keskittynyt.

Koululuokan tunnelmaan voi vaikuttaa esimerkiksi se, että millainen opettaja on, onko tullut nukuttua hyvin vai huonosti, onko tulossa jokin merkittävä tapahtuma tai onko joillakin luokkalaisilla riitaa keskenään.

Millä mielellä yleensä menet koululuokkaan?

Voit joskus tuntea suurta halua vaihtaa luokkaa. Koululuokassa voi tapahtua myös muutoksia koulun käymisen aikana tai ehkä uudet kaverisi ovat rinnakkaisluokalla. Luokanvaihtaminen voi joskus olla tarpeen, mutta joskus se voi olla myös ohimenevä mielihalu. Tärkeintä on, että sinulla on rauha opiskella ja suurimman osan ajasta hyvä olla omassa koululuokassa. Luokan vaihtaminen ei onnistu yhtä helpolla kuin sukkien vaihto, joten toivottavasti olet löytänyt paikkasi siellä 🙂

Onko sulla joku kenen kanssa jutella koululuokassa opiskelusta?

Vietät paljon aikaa koululuokkasi kanssa ja siellä tulisi jotain oppiakin, joten silloin tällöin voi olla hyvä jutella siitä millaista siellä on. Voit jutella ystävien kanssa, mutta joskus myös aikuisen kanssa juttelu kannattaa. Voit jutella vaikkapa vanhempien, kouluvalmentajan, terkkarin tai koulukuraattorin kanssa. Voit aloittaa keskustelun esimerkiksi kirjoittamalla tai sanomalla: ”Hei, oisko sulla aikaa jutella hetki, haluaisin jutella siitä miltä musta tuntuu olla mun koululuokassa”.

Koululuokassa tunne ja tunnelma voi vaihdella

Jos et halua jutella tutun kanssa asiasta, niin voit myös rupatella asiasta esimerkiksi nettimummolassa tai juttelemalla lasten ja nuorten puhelimessa tai voit katsoa muita chat-aikoja netarin kalenterista: https://www.netari.fi/avoimet-chatit/

Aikuiset ovat sua varten ja auttamassa opiskelusi kanssa, vaikka aikuinenkaan ei välttämättä osaa ratkaista ongelmaa hetkessä. Keskustelu ja tilanteen pohtiminen yhdessä voi kuitenkin vähentää huolta ja murhetta sekä selkeyttää ajatuksia.

Terkuin, Johannes & Buenotiimi

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta