Moi! Toivon syvästi, että kysymyksesi päämäärä on vain hieman ”hassutella” ja provosoida meitä siinä toivossa, että saat jonkin kiivaan vastauksen. Se on ihan ok nimittäin, koska tällöin voimme olettaa, että olet itsekin tietoinen, kuinka urpo tämä kysymyksesi oikeasti on. Silti sinuna olisin varovainen mitä huutelen ja minne, sillä tämmöisen lateleminen ei anna itsestäsi kovinkaan välkkyä kuvaa, oli se sitten provokatiivisessa mielessä heitetty tai ei. Myös, kun tällaista sanoo väärien ihmisten kuullen, ei siinä enää auta sitten selitellä silmä turvonneena, että ”heiiii se oli vaan läppää”.

Toinen huomattavasti harmillisempi vaihtoehto onkin sitten se, että ihan oikeasti uskot tähän mitä sanot. Jotenkin olen hyväuskoisena ajatellut, että tämänkaltainen käytös länsinaapureitamme kohtaan olisi jo hiipumassa. Pahinta tässä nimittäin on se, että tällä lailla ”hassuttelevia” on enemmänkin.

Lyhyt tarina tähän väliin: Kun Suomi voitti MM-kultaa 2011, olin tuolloin torilla kuten monet muutkin. Saavuttuani paikalle, näin iloisten suomalaisen joukossa yhden ruotsinlippuun kääriytyneen henkilön, joka istui kadunreunalla täysin murtuneena yltä päältä omassa veressään. Selvisi, että hän oli halunnut juhlia suomalaisten mukana siitäkin huolimatta, että hänen itse kannattamansa joukkue oli juuri hävinnyt. Mielestäni ihan ymmärrettävää – olihan tuolloin meneillään Suomen suurimmat bileet sitten 1995. Kukapa ei olisi halunnut bailata mukana. Silti jotkut vajaaälyiset urpot olivatkin päättäneet hakata hänet siihen paikkaan, koska edusti väärää maata. Tämän muisteleminen saa minut todella surulliseksi ja tuntemaan valtavaa häpeää suomalaisuudestani.

Anyway, lisäksi se, että haukut jotakin niinkin kekseliäästi kuin homottelemalla, kertoo itsestäsi huomattavasti enemmän. Se herättää heti ajatuksen etkö oikeasti keksi muuta sanottavaa? Jos haukkumasanavarasto on niin suppea, että sieltä löytyy vain tuo yksi sana, joka ei mitenkään edes sinne kuulu, en sinuna lähtisi haukkumaan ollenkaan. 

Ei ole sattumaa, että sanaa homo käytetään haukkumasanana arjessa. Sanan käyttäminen kertoo jotain siitä ajasta ja yhteiskunnasta, jossa me elämme. Tää haukkumasana paljastaa, että on olemassa rajoja ja normeja ja myös seurauksia sille, ettei ole ”niin kuin kaikki muut”. Tämä siitä huolimatta, että monet nuoret sanovat, ettei näillä sanoilla ole merkitystä. (Normit nurin)

Mieti, onko tämä se kuva minkä haluat ulospäin itsestäsi antaa. Iltalukemistoksi voin suositella sinulle Normit nurin – älä oleta -opasta. Tämä normikriittinen käsikirja yhdenvertaisuudesta, syrjinnän vastustamisesta ja vapaudesta olla oma itsensä voi auttaa sua treenaamaan empatiakykyäsi.

Ja vielä vastaus sun alkuperäiseen kysymykseen – miksi ruotsalaiset ovat homoja. Homoseksuaalien määrä väestössä on melko vakio ja siksi heitä löytyy Ruotsistakin.

— Seba
Mä annoin eräänlaista tulkittavaa palautetta tästä kysymyksestä, nyt voit vuorostaan antaa mulle palautetta tästä vastauksesta! Tätä kautta se järjestyy!

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta