Kiitos kysymyksestä! Tupakoinnin aiheuttamat terveyshaitat ovat kiistattomat oli sitten kyseessä sitten savuke, sikari tai piippu. Sikari mielletään usein tupakkaa terveellisemmäksi vaihtoehdoksi koska sitä ei hengitetä suoraan keuhkoihin. Tästä huolimatta haitalliset aineet imeytyvät elimistöön suun limakalvoilta.

Lähtökohtaisesti sikaria poltetaan yleensä hieman harvemmin kuin savukkeita, jolloin riskitkin ovat luonnollisesti hieman pienemmät. Haitat perustuvat määrään, eli mitä enempi haitallisia tuotteita vetää, sen suuremman terveyshaitan ne aiheuttavat.

Sikarin polttaminen on yleistymässä nuorten keskuudessa ja syynä tähän on jälleen kerran ”onnistunut” markkinointi. Mallia sikarin poltosta antavat muun muassa filmistarat, suuret johtajat ja rikkaat urheilijat. Sikarit yhdistetään helposti ylelliseen elämäntapaan.

Sikarin poltto aiheuttaa terveyshaittoja, kasvattaa syövän riskiä ja altistaa nikotiiniriippuvuudelle siinä missä savukkeetkin. Tutkimuksen mukaan miehet, jotka polttavat yli kolme sikaria päivässä ja hengittävät savua sisäänsä ovat lähes yhtä suuressa vaarassa sairastua keuhkosyöpään kuin miehet, jotka polttavat askillisen tupakkaa päivässä.

Uutispalvelu Duodecim
(Pediatrics 2000: 106: e26, JAMA 2000; 284: 735 – 740)
http://www.pediatrics.org/cgi/content/full/106/2/e26

On vaikea sanoa mikä määrä aiheuttaa ”pahan” terveyshaitan, mutta suosittelen vahvasti pysymään erossa yhdestäkin sikarista, sillä jokainen poltettu sikari kuljettaa kehoon sinne kuulumattomia aineita ja myrkkyjä, jotka voivat olla haitaksi kasvun ja kehityksen kannalta.

Terveisin, Seba

________________________________________________________________________

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta