Hei,

Maailman suosituin peli riippuu hieman sen määrittelystä. Jos olisit kysynyt samaa vielä 60-luvulla, vastaus olisi todennäköisesti ollut sakki. Videopelivallankumouksen jälkeen, myös pelin määritelmä muuttui. Wikipedian mukaan ”Peli on ajanvietteeksi harjoitettava määrämuotoinen ja -sääntöinen kilpailu tai leikki, jossa on välineenä esimerkiksi kortteja ja nappuloita. Pelin aikana osallistujat toimivat peliä ohjaavien sääntöjen mukaan.” Pelityyppejä on mm. lautapelit, pallopelit, korttipelit, videopelit ja uhkapelit.

Maailman ostetuin peli

Maailman suosituin videopeli on klassikoksi muodostunut Aleksei, Pazitnovin Tetris 520 miljoonalla myydyllä kopiolla. Toiseksi suosituin videopeli on Mojang Studiosin, vuonna 2011 ilmestynyt Minecraft 238 miljoonalla myydyllä kopiolla. Palikkamaisesta maailmasta tunnetun Minecraftin suosio perustuu avoimeen maailmaan, jossa pelaaja voi käytännössä rakentaa mitä tahansa. Peliä voi pelaa miltei millä alustalla tahansa ja sillä onkin valtava pelaajayhteisö, jossa kaikki voivat pelaa samaa peliä alustasta huolimatta. Mineraft on uniikki, upea ja helposti lähestyttävä peli kaiken ikäisille, jonka vuoksi se on tällä hetkellä niin suosittu. Muita menestyneitä pelisarjoja ovat Rockstarin Grand Theft Auto -pelisarja sekä Nintendon Super Mario-, ja Pokemon-pelisarjat.

Maailman pelatuin peli

Käyttäjämäärältään maailman suosituin peli on Kingin, vuonna 2012 julkaisema Candy Crush Saga. Käyttäjämäärää on kuitenkin hankala laskea, tässä tapauksessa laskennassa on hyödynnetty peliin kirjautuneita tilejä, jotka eivät todellisuudessa vastaa aina aktiivisia pelaajia, sillä tilejä voi käyttää useampi henkilö, tai useampaa tiliä voi hallinnoida yksi henkilö. Candy Crush Sagassa on tällä hetkellä 2.73 miljardia tiliä. Hieman laskentatavasta riippuen, samaan listaan voisi laittaa myös Fortniten, PUBG:n (PlayerUnknown’s Battlegrounds), Free firen tai Subway Surfersin. Laskennat perustuvat avoimeen dataan, mutta esimerkiksi Kiinan markkinat ovat monella tavalla tilastojen ulkopuolella.

Maailman suosituimmat pelit

Steamin suosituin ja ladatuin peli artikkelia kirjoittaessa huhtikuussa 2023 oli Counter-Strike: Global Offensive. Mikäli hypätään kokonaan ulos videopeleistä, maailman suosituin (pallo)peli on todennäköisesti jalkapallo, maailman suosituin korttipeli on hieman mittaustavasta riippuen pokeri ja maailman suosituin moderni lautapeli on Monopoli.

Maailman suosituimman pelin määrittely on siis vaikeaa, sillä mittareita on paljon erilaisia, eikä tarkkaa lukua ole aina mahdollista ilmoittaa.

Tehtiin aiheesta myös aikoinaan video! Käy ottamassa haltuun alta. (Video julkaistu 2020)

Miro

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta