Päihteiden käytöllä on monia muitakin haittoja kuin vain terveys. Syitä lopettaa päihteiden käyttö voi siis hyvinkin löytyä muualta kuin terveyssyistä. Ja pitää tietysti muistaa, että jokaisella on omat syynsä lopettaa päihteiden käyttö, eikä mikään niistä ole absoluuttisen väärä tai oikea. 

Yksi syy, miksi ihmiset lopettavat päihteiden käytön voi olla raha. Päihteisiin kuluu paljon euroja ja monesti ne eurot voisi käyttää johonkin järkevämpään. Esimerkiksi parin baari-illan alkoholiostoksilla kustantaa jo jonkun muun harrastuksen kuukaudeksi. 

Toinen säästetty asia on aika. Päihteiden käyttöön, ja käytöstä toipumiseen, menee paljon aikaa. Tällä ajalla voi sitten tehdä jotain muuta. Oli se sitten harrastukset tai vaikka perheen kanssa ajan viettäminen. 

Itse olen sitä mieltä, että tärkein syy lopettaa päihteiden käyttö on läheisten ihmisten kokemat haitat. Päihteiden käytöstä seuraa nimittäin paljon haittoja muille ihmisille. Rattijuoppojen yliajamia ihmisiä on maailmassa ihan liikaa ja vielä paljon enemmän niitä, joiden perhesuhteet on tuhoutuneet päihteiden takia. 

Päihteiden käytön lopettaminen siis suojelee sinun itsesi lisäksi myös muita ihmisiä haitoilta. Omasta mielestäni se on jo “ihan OK syy” lopettaa päihteiden käyttö 😉. 

– Mikael 

Palautteen antaminen meidän vastauksista on myös hyvä syy lopettaa päihteiden käyttö! Se voi myös tehdä meidän vastauksita jatkossa parempia..

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta