Valitettavasti lähestymiskieltoa ei voi hankkia eläimelle. Ei siis lähestymiskieltoja hevoselle, koiralle, kissalle tai vaikkapa undulaatille. Oletuksena nimittäin sinä voit pitää itse huolta siitä, että et tule lähikontaktiin hevosen kanssa, johon et halua olla yhteyksissä. Hevonen kun ei itse päätöstä tehdä, vaan hänen omistaja tekee päätökset hänen puolestaan.

Lähestymiskielto määritellään laissa lähestymiskiellosta. Se on tarkoitettu henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai tällaisen rikoksen uhan tai muun vakavan häirinnän torjumiseksi. En tiedä, miten hevonen tälläisen uhan saisi aikaan.

Jos nyt lähdetään spekuloimaan, niin ehkä hevonen voidaan kokea uhkana hengelle, jos se vaikka käyttäytyy aggressiivisesti. Silloinkaan ei tosiaan voi lähestymiskieltoa hakea, mutta toki poliisille voi tästä uhasta ilmoittaa. Silloin tarkastellaan todennäköisesti hevosen säilytysoloja ja omistajan toimia, jotka voivat johtaa seuraamuksiin. Mutta lähestymiskielto on varattu vain ihmisiä varten.

– Mikael

Et saa lähestymiskieltoa meiltä, mutta vastaa silti meidän palautekyselyyn! 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta