Ei ole ihan harvinainen näky, että joku sankari lipuaa pikkupäissään sähköskuutilla keskellä Manskua, kourassa lasillinen kuplivaa. Sähköskuutteja rakastetaan ja myös vihataan. Jälkimmäinen johtuu pitkälti siitä, että yöaikaan näillä aiheutetaan hengenvaarallisia tilanteita ja aamulla ne lojuvat pitkin peltoja ja teitä ihan miten sattuu.

Valitettavasti sähköskuuttionnettomuuksia sattuu satoja vuodessa, ja suurin osa näistä tapahtuu yöllä. Usein onnettomuuden uhreiksi joutuvat ne, jotka eivät enää tiedä, mikä on ylös ja mikä alas.

Mutta nyt kansa on älähtänyt! Helsingin Sanomien teettämän mielipidekyselyn mukaan peräti 89% väestöstä kannattaisi sähköpotkulautojen käyttäjille promillerajaa. Tämä ei ole mikään vähäpätöinen asia. Tällä hetkellä rangaistavaa on vain vaaran aiheuttaminen, eikä promillerajaa ole.

Tampereen tiukat toimet: Sähköskuutteihin uudet säännöt

Tampere on ottanut ohjat käsiinsä ja tiukentanut sääntöjä! Sähköskuuttien maksiminopeus on nyt rajoitettu 15 kilometriin tunnissa. Lisäksi torstain ja lauantain välisenä yönä liikkuilijoilta vaaditaan käyttäjän ajokyvyn varmistava reaktiotesti. Jos testi ei mene läpi, jää skuutti myös siihen.

Hyvä Tampere, tämä on askel kohti turvallisempaa kaupunkia!

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta