Hei! Ensinnäkin, iso peukku sulle, kun oot huolissasi sun kaverista! On tärkeää pohtia ystävien hyvinvointia ja kuinka heillä menee. Puffin eli kertakäyttöisen sähkötupakan käytön vaikutukset voivat aiheuttaa päänvaivaa, joten on hyvä kysyä. Mutta ei hätää, tässä vastauksessa puran tilanteen kuin purkkaa kengänpohjasta, eli hitaasti mutta varmasti.. Tai no jaa, en nyt niin hitaasti! Tää on ihan iisi luettava!

kertakäyttövape

Nyt vakavasti puhuen, vaikka kertakäyttösähkötupakka eli puffi voi tuntua harmitomalta, liiallinen käyttö ei kuitenkaan ole järkevä idea. Vaikka se onkin vähemmän haitallista kuin perinteinen tupakka, sähkösavukkeiden pitkäaikaisvaikutukset ei oo vielä täysin selvillä, niin kuin se, miten kauan mun pitsan paistaminen kestää.

Kuolemaan johtava yliannostus sähkötupakan käytöstä on todella, todella harvinainen. Jotkut sähkötupakan nesteet sisältävät nikotiinia, joka voi aiheuttaa myrkytysoireita suurina määrinä otettuna. Mutta ennen kuin kaverisi alkaa muuttua sähköiseksi höyrymasiinaksi, kerro hänelle, että puffin jatkuva käyttö voi kuitenkin aiheuttaa muita ikäviä juttuja. Se voi viedä kukkaronkin kepeämmäksi ja aiheuttaa krapulaa – ehkä ei ihan niin dramaattista kuin supersankarin taistelu pahiksia vastaan, mutta silti ei kovin kivaa.

Jos sun kaveri puffailee jatkuvasti, voit olla huolissasi, ja se on täysin ymmärrettävää. Kiva olis, jos pystyisitte juttelemaan asiasta. Näin voit ilmaista huolesi ja kuunnella, mitä hänellä on sanottavana. Ehkä voitte yhdessä keksiä muita tapoja viettää aikaa, kuten kokoontua porukalla pelaamaan jotain tai järjestää skeittitapahtuman!

Muista, että puffailu ja muiden aineiden käyttö voivat vaikuttaa terveyteen ja hyvinvointiin eri tavoin. Huumeiden käyttö sisältää aina suuria riskejä! Kannabiksen käyttö voi esimerkiksi vaikuttaa muistiin ja oppimiseen sekä aiheuttaa vahvaa riippuvuutta. Muistuta kaveriasi olemaan tietoinen päätöstensä seurauksista ja kannusta häntä tekemään terveellisiä valintoja.

Loppujen lopuksi sun kaverisi on vastuussa omasta terveydestään, mutta tuki ystävänä on kullanarvoista. Älä huolehdi liikaa, mutta ole tukena ja kannusta häntä tekemään hyviä valintoja. Muista, että ystävyydellä ja huumorilla selvitään läpi melkein mistä tahansa, vaikka puffailu olisikin välillä kuuma peruna!

ystävät

Ja psst! Jos haluut niin jätähän meille pieni palaute tästä vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta