On tosi hienoa, että haluat itse eroon nuuskasta, se ehdottomasti kannattaa monestakin syystä.

Kerrot harrastavasi jotakin joukkuelajia, mutta ikävä kyllä nuuskan käyttö haittaa urheilijan suorituskykyä, heikentää palautumista ja voi lisätä urheiluvammojen riskiä. Tämä johtuu nikotiinin verisuonia supistavasta vaikutuksesta ja siitä, että sydämesi joutuu tekemään entistä enemmän töitä pumpatakseen verta lihaksiin.

Lopettamalla ehkäiset myös nuuskan aiheuttamia haittoja suun limakalvoilla ja hampaissa, sekä muualla elimistössä. Voit myös laskea paljonko säästät rahaa, kun et osta enää nuuskaa.

Kerrot myös, että olet alkanut käyttää nuuskaa päästäksesi eroon pahasta olosta. Oletko miettinyt mistä paha olo voisi johtua? Asioiden murehtiminen yksin voi lisätä pahaa oloa, joten rohkaisen sinua puhumaan asiasta jollekin luotettavalle ihmiselle.

Voisiko se olla joukkuekaveri tai valmentaja? Myös koulupsykologille, terveydenhoitajalle tai kuraattorille voi puhua luottamuksellisesti ihan kaikista mieltä painavista asioista, myös nuuskan käytöstä. He auttavat sinua eteenpäin, ja joskus jo pelkkä puhuminen auttaa. Kun paha olo helpottuu, voi nuuskan käytön lopettaminenkin käydä vaivattomammin.

Eri ihmiset kokevat erilaiset lopettamisen tavat toimiviksi. Päätös lopettamisesta on ensimmäinen askel. Mahdollisia vieroitusoireita voi helpottaa esimerkiksi urheilemalla, ulkoilemalla tai jollain, mistä juuri sinulle tulee hyvä olo. Nuuskan tilalle kannattaa vaihtaa jokin terveellisempi vaihtoehto, kuten purukumi tai xylitol-pastilli ja niiden tilanteiden varalle, kun tekee mieli nuuskaa, kannattaa miettiä jotain muuta ajateltavaa tai tekemistä.

Olet käyttänyt nuuskaa viime syksystä asti, joten eroon pääseminen nyt on luultavasti helpompaa kuin vuosien kuluttua. Toivon sinulle valoisaa kevättä, parempaa mieltä ja tsemppiä nuuskan käytön lopettamiseen, pystyt siihen kyllä!

Fressis.fi julkaisi juuri ilmaisen Erovirasto-sovelluksen joka auttaa jättämään nikotiinituotteet elämästäsi. Saat kannustusta 30 päivän ajan lopettamisen tueksi!⁠ Lataa tämä puhelimeesi sovelluskaupoista.

Terkuin,
nikotiiniekspertti Katri

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta