Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä!

Tähän on vähän vaikea ottaa kantaa näin tietämättä tarkemmin tilanteesi taustoja. Uskon että elämässäsi mukana olevilla aikuisilla on hyvä tarkoitus ja he haluavat auttaa parhaansa mukaan. Useimmiten se vaatii useamman ihmisen yhteistyötä, joten kouluterveydenhuolto/psykologit ovat katsoneet parhaaksi ottaa yhteyttä myös vanhempiisi.

Jos/kun kyseessä on alaikäinen, vanhempien kanssa keskustelu on yleensä paikallaan. Heillä kun on ensisijainen vastuu lapsensa hyvinvoinnista. En tiedä mikä lienee tilanne kaverisi kanssa, en siihen osaa sen enempää ottaa kantaa. Vanhemmat ovat vastuussa alaikäisestä lapsestaan, ja mikäli kouluterveydenhuollossa havaitaan haasteita, joista myös vanhempien olisi hyvä olla tietoinen, niistä toki ollaan kodin suuntaan yhteydessä.

                             Kouluterveydenhuollon tarkoituksena on tukea ja neuvoa myös vanhempia, jotta he osaisivat auttaa lapsiaan parhaalla mahdollisella tavalla. Joskus voidaan tarvita myös esimerkiksi vanhempien suostumusta ja mielipidettä, mikäli olet hakemassa jatkotutkimuksiin tai muuta vastaavaa. Vaikea sanoa, kun en tiedä sinun tilanteestasi tämän enempää. Joka tapauksessa on hienoa, että olet hakenut apua pulmiisi ja sinulla on lähelläsi ihmisiä, jotka auttavat sinua.

Kaikkea hyvää sulle <3

Piditkö tästä vastauksesta vai oliko se ihan karmea? Jätä palautetta!

-Anni

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta