Ihmismiehen peniksen pituutta on tutkittu monissa eri tutkimuksissa. Näissä on aina päädytty tulokseen, että miesten penisten keskipituus on noin 9,2 cm lepotilassa ja noin 13,5 cm. Vaihteluväli eri ihmisten välillä on kuitenkin todella suurta. Ei siis oikeastaan voi sanoa mitään keskimääräistä tai ns. “oikeaa” pituutta penikselle. Jokaisen miehen jalkovälissä on ihan oikean pituinen, juuri sille ihmiselle tarkoitettu penis. 

Keskimääräiset penikset on myös tosiaan aikuisten miesten pituuksia. Lapsilla ja nuorilla peniksen pituus on tietysti pienempi. On toki olemassa erilaisia sairauksia, jotka voivat vaikuttaa peniksen pituuteen. Lääketieteessä on myös termi “mikropenis”, joka tarkoittaa penistä, jonka pituus on alle 5 cm. On arvioitu, että noin prosentilla miehistä on tämä tila. 

Mikäli kyrvän pituus on 2 cm, niin henkilö kärsii ko. Mikropeniksestä. Se on hyvin harvinaista, mutta ei mitenkään epänormaalia. Terveydenhuollon ja/tai seksuaaliterveyden ammattilaisilta saa vinkkejä ja apua, mikäli oman peniksen koko mietityttää. Tärkeää on myös muistaa, että peniksen koko ei ole seksuaalliterveyden kannalta niitä oleellisempia kysymyksiä. Paljon tärkeämpää on itsensä hyväksyminen ja keskustelu oman partnerin kanssa myös niistä hankalimmista asioista. 

– Mikael 

Ihan pienikin palautteen antaminen on ihan normaalia ja auttaa meitä kehittämään vastauksiamme..

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta