Meiltä kysyttiin, kuinka moni nuori on masentunut?

Masennus on merkittävä mielenterveysongelma nuorten keskuudessa Suomessa. Tilastot ja tutkimukset antavat hyvän kuvan tämän ongelman laajuudesta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan nuorten masennus on yleistynyt viime vuosikymmeninä.

Tilastot masennuksesta nuorten keskuudessa Suomessa:

  1. THL:n tilastot: Vuonna 2022 THL raportoi, että noin 10-15 % suomalaisista nuorista kärsii jossakin elämänsä vaiheessa masennuksesta. Tämä prosenttiosuus tarkoittaa kymmeniä tuhansia nuoria.
  2. Kouluterveyskysely: THL:n Kouluterveyskyselyn (2021) mukaan noin 20 % lukiolaisista ja ammattiin opiskelevista nuorista kokee masennusoireita. Tämä kysely kattaa laajan otoksen suomalaisista nuorista eri puolilta maata.
  3. Nuorten mielenterveysraportit: Mielenterveysseura ja muut mielenterveysjärjestöt ovat myös raportoineet, että nuorten mielenterveysongelmat, mukaan lukien masennus, ovat lisääntyneet. Heidän mukaansa noin 10-20 % nuorista kokee vakavia masennusoireita, jotka vaikuttavat heidän päivittäiseen elämäänsä ja hyvinvointiinsa.

Masennuksen syyt ovat moninaiset ja voivat liittyä esimerkiksi koulustressiin, sosiaalisiin paineisiin, perhetilanteeseen ja muihin henkilökohtaisiin ongelmiin. On tärkeää, että nuoret saavat tarvittavaa tukea ja apua masennuksen käsittelemiseksi, jotta he voivat kasvaa ja kehittyä terveiksi aikuisiksi.

On huomattava, että nämä tilastot voivat vaihdella hieman eri lähteiden välillä, mutta ne antavat kuitenkin hyvän yleiskuvan kuinka moni nuori on masentunut Suomessa.

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Kysythän jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta