Ootko törmännyt joskus lauseeseen ”nälkä kasvaa pössytellessä” ja miettinyt onko toi totta? Ehkä oot kuullut frendin frendiltä jotain huhuu tollasesta, mut et tiedä ite ku oot pitäytynyt poissa pilvestä. Se on hei hyvä juttu, ei kaikkee tarviikaa kokeilla saati käyttää, vaikka joo tiedetään nuorena ja vähän vanhempanakin kiinnostais kokeilla kaikkee. Mutta nyt ei jutella siitä.

Ei pelkkää huhuja vaan kylmää faktaa

Se ei nimittään oo mitään hulluu urbaania legendaa, et nälkä kasvaa pössytellessä. Tai ylipäänsä et pössyttelyn aikana tulee nälkä. Ja yleensä semmonen ihan sairas kyltymätön nälkä, kun tuntuu ettei mikään riitä. Se ettei tää pysyis ihan vaa huhupuheena niin vedetäänpä faktat tiskiin. Tästä on nimittäin tehty tutkimus Yalen yliopistossa aikoinaan, jossa on selvinnyt syyt miks polttelusta tulee nälkä. Nälkä ei kohdistu ihan kaikkeen ruokaan, et harvemmin kukaan saattaa vetää porkkanaa ja saldea pössyttelyn aikana. Vaik hehe on tärkeet kyl syödä monipuolisesti, ettei siinä mitään pahaa olis vaikka sillon popsiskin vähän kukkakaalia ja avocadoa. Kuitenkin kun nälkä kasvaa pössytelessä, alkaa ihminen hamuamaan kaikkea rasvaista ja makeaa.

Aivoja ohjaa lukematon määrä erilaisia osia

Oot salee voinu kuulla huhuu, et jollain on menny hulluna rahaa sipseihin, karkkiin, jätskiin ja pizzaan edellisenä päivänä. Ne on niitä mitä yleensä maistuu, jos pössyttelee. Mut mist ihmeest tämmönen spesifi himo sit johtuu? Meil kaikilla ihmisillä on aivoissa nälän tunnetta sääteleviä osia, joita kutsutaan neuroneiksi. Ja näiden neuroneiden tehtävänä on kirjaimellisesti säätää ihmistä lopettamaan syöminen, kun ihminen on täynnä. Tää systeemi menee sekaisin kuitenkin polttelun aikana eikä ihminen siks osaa lopettaa syömistään. Ja voi tuntuu et rohmuu ja rohmuu lisää vaa viidettä sipsipussii.

Tässä selvis tääkin ”urbaani legenda”. Jos sua mietityttää joku juttu vaik päihteisii liittyen, hittaa meit kysymyksel!

Huh sitä rahan määrää mitä jo pelkästään noihin herkkuihin voi palaa. Ja tuskin äiti tykkää siitä, kun oot syönyt sen herkkukaapin tyhjäksi. Kandee viikkorahat ja synttärirahat ehkä käyttää johki muuhun kuin pilveen ja jäätävään kasaan herkkuihin, sillä nälkä kasvaa pössytellessä. Vaikka ohan herkuttelu kivaakin, sitä on turha kieltää. Mut rajansa kaikella, eiks vaa?

Tiesiks, et meillä on kans TikTokis tili, jonne postaillaan tietoo erilaisit päihteist ja muutenkin kaikist kuumista ilmiöistä? Käy ihmees tsekkaa -> @buenotok

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta