No siis.. mitäpä muuta mieltä tästä voisi olla kuin että eipä sitä voi hyväksyä. Eri somealusetoilla törmää melkeinpä päivittäin erilaisiin vaikuttajiin, jotka “pelaavat omasta tahdostaan” nettikasinojen pelejä ja kertovat “isoista voitoistaan” pelifirmojen logojen säestämänä. Melkeinpä aina nämä päivitykset on laittomia, ja piilomainontaa.

Yleensä somevaikuttajat eivät kerro, että he pelaavat peliyhtiöiden rahoilla. He eivät myöskään kerro, että välttämättä kaikki voitot eivät ole täysin aitoja. Eivätkä he myöskään kerro, että kyseessä on mainonta/markkinointi. Ongelma kun tosiaan on se, että markkinoimalla näitä firmoja, rikotaan Suomen lakia. Vielä ongelmallisempaa on se, että usein mainostus kohdistuu nuoriin, jotka eivät muutenkaan saisi ko. pelejä pelata.

Itse ehdottaisin, että aina jos netissä näkee uhkapelaamisesta kertovia päivityksiä, kannattaa niihin suhtautua erittäin epäilevästi. Parhaassa tapauksessa vaikuttaja on oikeasti innoissaan omasta pelaamisesta, eikä ymmärrä markkinoivansa samalla yritystä, jota ei saisi mainostaan. Pahimmassa tapauksessa vaikuttaja saa epäeettisestä ja moraalittomasta mainostamisesta rahaa, eikä edes uskalla siitä kertoa.

– Mikael 

Meille palautteen palautteen antaminen ei ole uhkapelaamista. Siitä voi jopa seurata parempia vastauksia

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta