Pelit, tai oikeastaan pelaaminen, on tärkeä osa ihmisen kehitystä. Lapset oppivat leikkimällä ja pelaamalla tärkeitä taitoja elämää varten. Pelit on siis pohjimmiltaan hyvin inhimillinen ilmiö ja erilaisia pelejä on ollut olemassa ihmisten alkuajoista lähtien.  

Nykyisin erityisesti digitaaliset pelit on massiivinen teollisuuden ala, mutta myös lautapeleillä on oma kasvava kannattajajoukkonsa. Suurin osa pelaajista on aikuisia, joilla pelaamisen syys on hiukan eri kuin lapsilla. Toki aikuisetkin oppivat pelistä vaikka mitä, mutta suurin syy pelaamiseen on viihtyminen. Osalle pelit on harrastus, mutta osalle myös ihan ammatti.

Pelien pääasiallinen tarkoitus onkin viihdyttää meitä. Mitä viihdyttävämpi tai koukuttavampi peli on, sitä enemmän peliä pelataan. Monilla peleillä on myös opetustarkoitus ja esimerkiksi matematiikkaa opetetaan ala-asteella jo jopa kokonaan pelien kautta.  Voisi myös sanoa, että pelien tarkoitus on tuottaa rahaa pelien tekijöille. Eihän sitä pelejä muuten kovin isossa mittakaavassa kannata tehdä 😊. 

–  Mikael 

ps. Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta