Kuvittele tää, oot selailemassa sun suosikki-striimaajan liveä ja yhtäkkiä huomaat, että tyyppi on ihan kännissä. Aluksi voi tuntua, että tää on hauskaa, ja ehkä naurahdat, kun se sekoilee ruudulla ja unohtaa, mitä oli sanomassa. Mut kohta chat alkaa räjähtää. Ja ei mitenkään hyvällä tavalla.

Humalassa olevat striimaajat voi olla hetkellisesti viihdyttävää katsottavaa, mutta taustalla tapahtuu usein jotain paljon synkempää. Kännissä olevat tyypit tekee helposti asioita, mitä ne katuu myöhemmin ja chatissa tilanne karkaa nopeasti käsistä. Yhtäkkiä kommentit muuttuu toksisiksi ja pilkkaaviksi. Ihmiset yllyttää striimaajaa tekemään jotain typerää, ja jotkut vaan odottaa, että tyyppi mokailee isosti.

Tällainen meno ei oo vaan “hetken huvia.” Se jättää jäljen. Internet ei unohda. Ne loukkaavat, alentavat ja nöyryyttävät kommentit jäävät verkkoon pysyvästi. Mieti sitä hetkeä, kun joku lähettää videon, missä sä oot ihan poissa tolaltasi ja se leviää kaikkialle. Mitä tahansa teet humalassa, sitä ei voi kelata takaisin. Ongelma ei oo pelkästään striimaajassa, vaan myös niissä, jotka ruokkii tätä käytöstä.

Jengi chatissa saattaa yllyttää ja tehdä tilanteesta vielä pahemman. On tosi yleistä, että chatin käyttäjät alkaa pilkata ja vaatia striimaajaa tekemään jotain täysin hölmöä. Kännissä päätökset ei oo parhaimmillaan, ja lopputulos voi olla noloimmasta päästä tai jopa vaarallinen. Chat täyttyy myrkyllisestä sisällöstä, ja sen siivoaminen voi olla todella vaikeaa.

Viihdettä? Ehkä hetkeksi. Mut kun känninen striimaaja sammuu ruudulle tai sanoo jotain, mitä se katuu koko loppuelämänsä, kukaan ei enää naura. Ja se voi olla paljon muutakin kuin vaan noloa: se voi olla henkisesti raskasta, ja pahimmillaan se voi tuhota ihmisen maineen täysin.

Joten ennen kuin naurat kännilivelle tai liityt myrkylliseen chattiin, mieti kaks kertaa. Ei oo reilua tehdä pilkkaa kenenkään kustannuksella ja lopputulos voi olla paljon karumpi kuin hetkellinen viihde.

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.
Kysythän myös jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Comments
Vanhimmat
Uusimmat Eniten äänestetyt
Rivinsisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit

Lisää juttuja tästä aiheesta