Luulitko polttavasi nikotiinitonta vapee? Ootko miettinyt joskus, mitä oikeesti vedät henkeen, kun käytät netistä tilattuja vapenesteitä? Vaikka esittelyssä lukis ”ihanan vaahtokarkin makuinen nikotiiniton vapeneste”, totuus voi olla ihan jotain muuta. Nikotiiniton vape ja siin onkin nikotiinii! Nikotiinittoman vapen polttaminen voi olla riski, jota et osannut odottaa.

Monet nuoret ostaa vapenesteitä ulkomailta, koska Suomessa:

Et voi ostaa alle 18-vuotiaana.

Voit ostaa vain mauttomia ja tupakanmakuisia nesteitä.

Netistä tilatessa voi olla riski, että vapenesteet sisältää nikotiinia, vaikka niiden pitäisi olla nikotiinittomia. Jotkut netistä tilatut nesteet on sisältäneet jopa enemmän nikotiinia kuin perus tupakka! Ja sit nikotiini tuttuun tapaan aiheuttaa riippuvuutta. Ja joku on voinu valita nikotiininittoman vapen just sen takii, et aattelee ettei tulis riippuvaiseks.

Sisältääks vapenesteet jotain muuta kuin nikotiinii?

Se ei oo ainoa riski, et sisältääkö nikotiiniton vape nikotiinia vai ei. Netistä tilattujen vapenesteiden ja -laitteiden sisältöä ei aina testata kunnolla. Tämä tarkoittaa, että ne voi sisältää mitä tahansa.

Vapenesteiden turvallisuutta ei aina varmisteta, ja tää tekee alaikäisistä käyttäjistä tahattomia testiryhmän jäseniä. Jos noin nyt voi sanoa. Myrkylliset aineet voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, joita ei oo helppo ennustaa tai hoitaa.

Sun terveys on tärkein

Ihan niin yksiselitteistä tää ei kuitenkaa ole. Nikotiinittoman vapen polttaminen ei välttämättä oo turvallisempaa kuin nikotiinipitoisen vapen polttaminen. Kun käytät tuotteita, joiden sisältöä ei oo tarkistettu tai testattu, otat riskin altistua vaarallisille kemikaaleille ja riippuvuutta aiheuttaville aineille. Ja tää voi vaikuttaa negatiivisesti sun terveyteen ja hyvinvointiin pitkällä aikavälillä.

Tiedosta mitä muuta vedät henkeen kuin ilmaa. Oot vielä nuori ja vuosia on paaaaaljon jäljellä, muista siis et sun terveys on tärkein.

Ois kiva, jos kerrot viel palautteen <3 -> Kerro mitä mieltä olit videosta.

Kysythän jos on kysyttävää <3 Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Comments
Vanhimmat
Uusimmat Eniten äänestetyt
Rivinsisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit

Lisää juttuja tästä aiheesta