Vessan istuimesta, WC-paperista tai miltään muilta mainitsemiltasi pinnoilta ei pysty tulemaan raskaaksi.

Siittiösolut elävät kehon ulkopuolella vain parin tunnin ajan, eikä niitä sinä aikana pysty ”istuttamaan” kohtuun, vaikka vessan istuinta kuinka hinkkaisi alapäätä vasten. Kylmyys tappaa siittiösolut aika nopeasti peniksen ejakulaation jälkeen. Peniksen ejakuloituessa vaginaan siittiösolut taas pystyvät olemaan pidemmän aikaa elossa vaginan lämmössä.

Tilanne, jossa istuisit WC:n istuimelle, johon joku on juuri heittänyt mällinsä on myös hyvin epätodennäköinen. Sperman kuivuessa siittiöt ovat jo kuolleet. Jos sperma kuitenkin on vielä märkää, tässäkin tapauksessa raskaaksi tuleminen WC-istuimelta on todella epätodennäköistä. Sperman pitäisi pystyä kulkeutumaan hyvin syvälle vaginaan, jotta olisi edes pieni mahdollisuus tulla raskaaksi.

Vaikka mahdollisuus tulla raskaaksi pinnoilta, paperista tai omasta sormesta on HYVIN epätodennäköinen, on se mahdollista ejakuloidessa vaginaan. Tämän takia ehkäisyn käyttö seksin aikana on äärimmäisen tärkeää ei-toivottujen raskauksien tai seksitautien ehkäisyn kannalta.

Kondomissa ehkäisyteho on n. 97 % oikein käytettynä, vessan istuimessa n. 1 000 % ja Crocsit jalassa ehkäisyteho on niin suuri, että sitä ei mahdu tähän kirjoittamaan.

Lisää tietoa raskaaksi tulemisesta löydät Väestöliiton sivuilta.

Emma

(Kaikki muu tekstissä on faktaa, mutta ehkäisytehosta kirjoittaessa meni tunteisiin)

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta