Hei!

Tämä ei ollutkaan varsinainen kysymys, mutta ehdottomasti sellainen mihin halutaan vastata. Ja mihin halutaan suhtautua vakavasti, oli tilanne siellä toisessa päässä sitten minkälainen vaan.

Kuulostaa että sun on ihan äärimmäisen paha olla, silloin mieleen voi tulla hyvinkin äärimmäisiä ratkaisuja… Ajatus pois pääsemisestä ja kaiken loppumisesta voi olla lohdullinen ajatus. Silti sitä haluaisi uskoa että muitakin keinoja vielä on, tässähän ei tarvitse pystyä ajattelemaan vuosien tai viikkojenkaan päähän, hetki kerrallaan riittää.

Tekisi kovasi mieli kysyä sinulta mitä kuuluu, sillain ihan oikeasti? Tuollaisen ajatuksen takana on ehkä jotakin kipeitä tunteita tai kokemuksia joita vois olla hyvä päästä jakamaan jonkun luotettavan ihmisen kanssa… Kaikenlaiset tunteet on sallittuja ja tärkeitä tuntea läpi. Usein se mitä yritämme työntää pois, tai olla ajattelematta, voimistuu. Kun voi turvallisessa paikassa antaa niille tunteille tilaa tulla esiin, voi olo helpottua hiukan jo sillä. Yksin ei kenenkään tarvitse rämpiä eteenpäin!

Joskus itselle tutun ihmisen lähestyminen voi tuntua hankalalta, ja onneksi on myös paikkoja mihin voi tulla juttelemaan ihan nimettömästi ja luottamuksella. Esimerkiksi Sekasin-chatissa voi puhua itsetuhoisuudesta kuin myös muista mielen hyvinvointiin liittyvistä jutuista. Ei tarvitse miettiä onko oma kysymys iso tai pieni, se riittää että itsellä on sellainen fiilis että haluaa jutella 😊

Terkuin,
Sekasin-päivystäjä


Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä ajattelit vastauksesta. 

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta