Toivoa on huomisessa ja tässä hetkessä. Toivoa tarvitaan, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Rauhaa on saada olla juuri se, kuka olet. Olla ylpeä omasta identiteetistään ja kehostaan. Saat rakastaa rauhassa ketä haluat. Kenenkään ei tulisi kokea kyseenalaistamista tai rauhan rikkomista. Meillä kaikilla pitäisi olla rauha olla minä, olit sitten transmies, aseksuaali, homo, muunsukupuolinen, hetero – mikä vaan. Toivoa löydät yhteisöistä ja toisista ihmisistä. Toivoa on.

Ennenkaikkea mielenilmaus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta

Pride on maailmanlaajuinen liike ja juhla, joka edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia. Se korostaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Pride sai alkunsa vastareaktiona syrjinnälle ja väkivallalle, jota LGBTQ+ -ihmiset ovat kokeneet. Ydinajatus on, että jokainen saa olla ylpeä siitä, kuka on, ja elää avoimesti omana itsenään ilman pelkoa syrjinnästä. Pride-tapahtumat, kuten kulkueet, tuovat näkyvyyttä ja tukevat LGBTQ+ -yhteisöä.

Pride-tapahtumia järjestetään ympäri Suomen

Suurimmat ja tunnetuimmat Pride-tapahtumat järjestetään Helsingissä, mutta myös monet muut kaupungit ja paikkakunnat järjestävät omia Pride-viikkojaan ja -tapahtumiaan. Pride-viikolla järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten keskustelutilaisuuksia, työpajoja ja kulttuuritapahtumia, jotka huipentuvat Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Helsinki Pride on yksi suurimmista ja tärkeimmistä LGBTQ+ -tapahtumista Suomessa.

Muista: Toivoa on <3

Tuleeko sulla mieleen jotain kysyttävää ->  Kysy – Fråga – Buenotalk

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta