Pelaaminen ei ole huonoksi oppimiselle itsessään. Pelaaminen voi jopa tukea oppimista, sillä pelaamisen kautta voi oppia hyödyllisiä taitoja. Motoriset taidot, reaktionopeus, ongelmanratkaisutaidot, kielien oppiminen… Pelaamisella on siis hyötyjä.

Heti aamun aloittaminen pelaamisella ei kuitenkaan ehkä ole paras tapa aloittaa päivä. Pelaaminen voi vaikeuttaa keskittymistä, erityisesti jos uppoudut heti aamusta pelimaailman syövereihin. Jos peli on todella intensiivinen, sitä ei kannata siis pelata heti aamusta herättyään. Pelit myös vievät aamusta kallisarvoista aikaasi, jotka voisi omistaa unensaannille. Suositeltavaa siis olisi, että pelaisit vasta myöhemmin päivällä kotiin päästyäsi – erityisesti jos pelaat konsolilla tai tietokoneella.

Jotkin nopeaa reaktiokykyä lisäävät pelit kiihdyttävät aivotoimintaa ja saavat aivot vireystilaan. Tällä voisikin perustella sen, että ne helpottavat myös päivän käynnistämistä. Heti aamusta ei kannata startata konsolia, mutta jos omasta puhelimesta löytyy nopeaa reaktiokykyä vaativa peli, sitä voi pelata aamusta. Tälle ei kuitenkaan kannata uhrata liikaa aikaa, sillä se on sitten pois muusta aamuajasta.

Emma

Edellinen Seuraava

Lisää juttuja tästä aiheesta